gruby Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam od niedawna pojawił się u mnie problem związany z utratą połączenia dokładniej co jakiś czas nie świeci się trzecia lampka na modemie z dialnetu [ADSL]. Sprawdzałem czy to wina kabla podłączając drugi i ten sam rezultat traciłem internet na jakieś 30 sekund do paru minut przez to zjawisko zmuszony jestem odłączać i podłączać kabel ADSL a problem tkwi w tym że mam router i lokatorzy domu muszą biegać i wyciągać kabel aby ponownie ruszył internet. Na początek dam log z net prosiłbym sprawdzić czy nie ma tam jakiś nieprawidłowości http://wklej.to/kUJZJ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 W raporcie z Net-log wszystko ok. Masz dostęp do konfiguracji modemu? Co to dokładnie za urządzenie? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Jest to model Tp Link Wr340G Najprawdopodobniej mam dostęp ale ustawiałem automatyczną instalacje więc powiedz co mam zobaczyć a jutro to zrobie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Przydałby się screen statystyk ADSL. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi