picasso Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Skrypt został wykonany. Wszystko wygląda w porządku. Końcowe kroki: 1. Po używaniu Kasperskiego pozostał sterownik: DRV - [2010-08-25 14:29:29 | 000,007,168 | ---- | M] () [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\uti3njy1.sys -- (uti3njy1) Start > Uruchom > CMD i wpisz komendę SC DELETE uti3njy1, a następnie skasuj widoczny tu plik z dysku. 2. W OTL wywołaj funkcję Sprzątanie. Usuń także cały folder C:\Documents and Settings\Piotr B\DoctorWeb (tam jest kwarantanna, którą wykrywał Kaspersky). 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. 4. Zabezpiecz ten system! Wprawdzie stan aktualizacji jest odpowiedni, ale brak tu jakiegokolwiek rezydenta, nie ma ani antywirusa ani zapory sieciowej. Rozważ przykładową darmową kombinację COMODO Internet Security instalowane z ominięciem antywirusa + Avira AntiVir Personal. 5. Komentarz poboczny: Gadu-Gadu 7.7 wypada już wymienić ze względu na brak pełnej zgodności protokołowej i mniejsze bezpieczeństwo komunikacji. Do wglądu temat Darmowe komunikatory. Typy wstępne: WTW, Miranda, AQQ, Kadu. I czy wszystko już jest w porządku? Masz jeszcze jakieś sprawy do załatwienia / pytania? . Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) Zrobiłem wszystko według wskazówek, gadu gadu używałem starego bo w nowym jest za dużo reklam ale teraz mam Kadu, dziękuje raz jeszcze za wysiłek poświęcony moim problemom. Wielki szacunek. Temat można zamknąć. Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez picasso W takim razie temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi