Skocz do zawartości

Wirus Ukash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie wiem w jaki sposób ale udało mi się złapać wirusa ukash (Twój komputer zoatał zablokowany..... wpłać 300PLN).

Chcę się go pozbyć. W jaki sposób przygotować raport OTL jeżeli po starcie w trybie normalnym wyskakuje mi okno blokady (więc nic nie mogę uruchomić) natomiast start systemu w jakimkolwiek trybie awaryjnym powoduje restart komputera?

Komputer z Win7/64bit.

Pozdrawiam,

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Przygotuj w Notatniku następujący skrypt:

HKU\Wojtek\...\Run: [sppuinotify] C:\Users\Wojtek\AppData\Local\Microsoft\Windows\3376\sppuinotify.exe [51200 2012-07-10] ()
C:\Users\Wojtek\AppData\Local\Microsoft\Windows\3376
C:\Users\Wojtek\AppData\Roaming\hellomoto

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST na pendrive.

2. Przy starcie komputera F8 i wybierz opcję "Napraw komputer", z poziomu linii komend uruchom FRST i kliknij w Fix. Na pendrive powstanie plik fixlog.txt. Restartujesz do Windows.

3. System powinien normalnie się uruchomić, a ty załączysz do obejrzenia fixlog.txt oraz wykonasz raporty z OTL

EDIT:

Kolego ale to nie jest to narzędzie. Pobrałeś OTLPE a ja kazałem FRST x64. OTLPE to jest dla systemu XP a nie Windowsa 7

A widzisz pospieszyłem się i wcześniej doczytałem, że można ściągnąć płytę z systemem oraz OTLPE z linku "dignostyka infekcji na niestartujacych windows" nagrałem płytę i zrobiłem test OTL i wyniki nagrałem na tego samego pendriva co poźniej wyniki z FRST.

I w sumie na pendrive mam i OTL.txt i extras.txt a teraz widze, że FRST.txt też i z rozpedu puściłem to co wszyscy w innych wątkach (czyli otl i extras).

W każdym bądź razie po wpisaniu tego co napisałeś we wczesniejszym poście (tym skasowanym) komputer się uruchomił.

W takim razie poniżej fixlog.txt oraz aktualne pliki z OTL

Przepraszam za zamieszanie ale tak to jest jak się człowiek spieszy.

Fix result of Farbar Recovery Tool (FRST written by Farbar) Version: 09-07-2012

Ran by SYSTEM at 2012-07-10 21:05:25 Run:1

Running from O:\

==============================================

HKEY_USERS\O4 - HKU\Wojtek_ON_C..\Run: [sppuinotify] C:\Users\Wojtek\AppData\Local\Microsoft\Windows\3376\sppuinotify.exe ()\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\\O4 - sppuinotify Value not found.

C:\Users\Wojtek\AppData\Local\Microsoft\Windows\3376 moved successfully.

C:\Users\Wojtek\AppData\Roaming\hellomoto moved successfully.

==== End of Fixlog ====

Extras.Txt

OTL.Txt

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...