microBar Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam, Dzisiaj zona przyznała się wczoraj zablokował się jej komputer - UKASH. Zrobiła przywracanie systemu dzisiaj i komputer odblokował się, ale dzieją się z nim różne "dziwne rzeczy". Przy próbie otworzenia jakiegokolwiek folderu lub mojego komputera (itp.) wyskakuje, że explorer wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty. Prośba o pomoc w oczyszczeniu komputera. Windows XP Pro x86 SP2 Logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Nie widzę tu żadnej infekcji tylko odinstaluj pasek sponsoringowy Windows searchqu Toolbar Przy próbie otworzenia jakiegokolwiek folderu lub mojego komputera (itp.) wyskakuje, że explorer wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty. Czy ten problem występuje też w trybie awaryjnym? Odnośnik do komentarza
microBar Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Nie, w awaryjnym jest wszystko ok. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Temat przenoszę do odpowiedniego działu bo tutaj nie ma infekcji. Pobierz na dysk program ShellExView. Uruchom go i zaznacz wszystkie niedomyślne rozszerzenia (różowe) a następnie je wyłącz. Zrestartuj komputer i sprawdź efekty. Odnośnik do komentarza
microBar Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Zrobiłem tak jak napisałeś, narazie wszystko wydaje się być OK, wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 To teraz wykonujesz odwrotną operację. Odznaczas pojedynczo rozszerzenia i restrart. Az trafisz na to, które powoduje problem. Odnośnik do komentarza
microBar Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Czyli włączam różowe które wyłączyłem aż trafie na to które robi problem, ok Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Czyli włączam różowe które wyłączyłem aż trafie na to które robi problem tak tylko robisz to pojedynczo i restart. Jak trafisz na rozszerzenie które sprawia problem wyłaczasz je i restart. Odnośnik do komentarza
microBar Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Włączyłem wszystkie i dalej dobrze działa, nie ma problemu który występował wcześniej. Włączyłem wszystkie wyłączone i wszystko w porządku. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi