Myszor Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam mam problem na kompie brata. Mianowicie na laptopie od jakiegoś czasu bardzo długo załącza się system, od wybrania profilu użytkownika do normalnego korzystania z kompa zajmuje jakieś 1 - 2 minut. Kiedyś to załączał się w 5 sekund i można było hulać. Komputer to laptop Samsung R530 o parametrach : procesor i3 M370, karta graficzna Nvidia M310, 3GB RAM, 64bitowy Win7. Poniżej zamieszczam logi o OTL. I jak będzie ktoś mi w stanie pomóc ?? OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
nashino Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Moze powylaczaj jakies programy startowe i przeskanuj lapka programem malwarebytes. Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Delikatną poprawę zaobserwowałem, ale nadal to nie jest to samo co na początku (wykonałem defragmentacje plików startowych, wyłączyłem niepotrzebne programy na starcie, przeskanowałem system malwarebytes) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Odinstaluj Avasta z panelu dodaj/usun programy, potem popraw narzedziem Avast uninstall Utility w trybie awaryjnym http://www.avast.com/uninstall-utility Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Jak usunę Avasta to jaki antyvirus polecasz ?? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Może to http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows/products/security-essentials albo AVG Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Coś się spierniczyło i teraz wcale nie mogę włączyć systemu. Nie mogę prze tryb awaryjny, naprawianie systemu jak robię to jest czarny ekran i nic, jak robię uruchom system normalnie to jest nieskończenie trwa uruchamianie systemu Windows. POMOCY. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) Taki post niczego nie wyjaśnia ponieważ nie podajesz info co wcześniej zrobiłeś. Czym i w jaki sposób go tak przyśpieszyłeś? Czy F8 przy starcie działa + Ostatnia dobra konfiguracja? Edytowane 25 Lipca 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Nic nie działa. Nie wiem czy nie spierniczyło się coś w edytorze rejestru. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Co to znaczy "Nic nie działa"? Co robiłeś wcześniej? Czy pojawia się POST? Czy próbowałeś z F8 w czasie startu? Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Już tłumaczę. Zrobiłem takie coś z przyspieszeniem startu z tego posu http://pclive.pl/porady-komputerowe/windows-2/windows-7/szybsze-uruchamianie-i-zamykanie-windows-7.html. W ten sam dzień parokrotnie wyłączałem i włączałem komputer i było ok. Na 2 dzień za żadne skarby nie chce się włączyć. Tryb awaryjny zawiesza się na classpnp.sys, pobrałem płytę Windows 7 Repair Disc i nie chce się załaczyć. Naprawa trwa w nieskończoność, aż działanie procesora zakończy się. Uruchomienie z poprzedniej dobrej wersji też bez skutku. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Korzystaj dalej z takich debilnych porad. Zapytaj autora porady jak to odkręcić. Systemowy defragmentator jest pozbawiony takich funkcji. Z mojej strony tyle. Odnośnik do komentarza
Myszor Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Napisałem do autora, ciekawe czy odpisze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi