walus002 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam, mam nie lada zagadkę posiadam router TP-LINK TD-W8901G. Ale po kolei... Internet działa bez problemowo zarówno na komputerze stacjonarnym (kabel LAN) jak i na HTC Wildfire S (wi-fi) Gdy wpisuje 192.168.1.1 w wyszukiwarce i wpisuje standardowe dane logowania (nic nie zmieniałem! jeszcze wczoraj działało) admin/admin i daje OK, to strona jakby sie odświeżała w przeciągu 1 sec i ponownie wyskakuje te okienko, a jak dam anuluj to wyskakuje taka o to informacja " Protected Object This object on the RomPager server is protected" Router zabezpieczylem za pomocą Protokołu WPA/WPA2. hasło ma duże i małe litery ciężko zgadnąć... eset smart security nie wykrył żadnego nowego połączenia (gdy pierwszy raz podłączyłem telefon za pomocą wi-fi pytał mnie o reguły itp..) Resetowałem ruter kilka razy... Co może być przyczyną ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Próbowałeś z innej przeglądarki? Ktoś ma do niego fizycznie dostęp (może kabel podpiąć)? Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Kabla podpiąć na 100% nie bo router leży na biurku obok mnie Z IE to samo z FF to samo Chorme to samo Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Możliwe, że wyłączyłeś kiedyś dostęp do strony konfiguracyjnej po WiFi i możesz edytować ją tylko z kabla. Inna sprawa, to ustawienia klawiatury. Wiem, że to może brzmi śmiesznie, ale kiedyś przez Caps Locka zablokowałem sobie dostęp do konta w mBanku. Na dodatek MikroTiki (przynajmniej mój) uniemożliwiają wprowadzenie w haśle potoku (|). Zmienić hasło na zawierające go można, ale potem się już nie zalogujesz. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Sprawdź czy Eset tego nie blokuje, najlepiej przez wyłączenie, bo nie wiem która opcja może to blokować, chyba dostęp zdalny. A jeżeli nie to, to może zresetuj routera. Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Eset nie blokuje... caps lock wyłączny Jakieś inne propozycje ?? @Edit router resetowałem kilka razy juz @edit 2 ale wczoraj czy przed wczoraj to działało ! Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wyczyść cache przeglądarki. Sprawdź plik Host czy nie ma tam wpisu blokującego. Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 cache wyczyszczone A jak sprawdzić plik host ? @edit ponowna instalacja rotera rozwiąże problem ??? Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A jak ty resetujesz ten router? Poprzez wyłączenie zasilania? Jeśli tak, to w ten sposób nie przywrócisz go do ustawień fabrycznych. Tam gdzieś powinien być przycisk na szpilkę do resetu, wtedy zresetuje się do fabrycznych i powinieneś wejść do konfiguracji (najlepiej przez kabel). Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Router resetje takim ukrytym guziczkiem jak piszesz.Na komputerze stacjonarnym połączonym z routerem kablem wpisuje 192.168.1.1 i wpisuje te dane do logowania i sie nie da... :/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Wyłączasz, wkładasz i trzymasz szpilkę, włączasz i trzymając szpilkę czekasz, aż zacznie migać. http://www.youtube.com/watch?v=h2Fh_80ECiM Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 udało mi się dostać do konfiguracji routera ale nie potrafię go skonfigurowac...dodam że mam neostrade daje quick start wybieram strefę czasową dalej wybieram PPPoE/PPPoA wpisuje nazwę użytkownika i hasło i jest problem z connection type, do wyboru mam: PPPoE LLC PPPoE VC-Mux PPPoA LLC PPPoA VC-Mux co tu wybrać ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Prawdopodobnie PPPoA VC-Mux, przynajmniej tak jest na większości łącz. Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 wybieralem każde po kolei i dalej nie ma internetu co się dzieje ? Router tp-link td-w8901g Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Tu jest filmik z opisem krok po kroku: http://www.youtube.com/watch?v=T3vzfR9kzrw Możesz zadzwonić na Błękitną Linię TP i dowiedzieć się, jaką enkapsulację (PPPoA/PPPoE) obsługuje Twoja linia. Kilka uwag do filmiku: - zmień TKIP na AES w Quick Start - bezprzewodówka takiej mocy nie wpływa na zdrowie, nie musisz zmieniać mocy. Odnośnik do komentarza
walus002 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 (edytowane) Okej działa VPI -0 i VCI - 35 trzeba bylo ustawić a domyślne były inne Dzięki za pomoc problem rozwiązany Edytowane 10 Lipca 2012 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi