wolnyduch Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam, miałem zainfekowany komputer Trojanem Weelsof. Do usunięcia użyłem Combofix i przeskanowałem dodatkowo OLT. Proszę o sprawdzenie, czy po skanowaniu wszystko jest ok. Załączam logi. Z góry dziękuję za pomoc! P.S.: proszę o ewentualne sugestie z jakiego antywirusa korzystać na przyszłość (arcavir sobie z tym nie poradził). ComboFix.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak w następnym poście. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O4 - HKCU..\Run: [TRACERT] C:\Users\Tomasz\AppData\Local\Microsoft\Windows\2954\TRACERT.exe File not found :Files C:\Users\Tomasz\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Tomasz\AppData\Local\Microsoft\Windows\2954 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
wolnyduch Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Zrobione, tym razem zaznaczyłem rejestr itp. Poniżej logi Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Zadanie wykonane a problemu już być nie powinno: Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj System instalując Service Pack 1 oraz Mozille Thunderbird do najnowszej wersji. Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
wolnyduch Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ogromne dzięki za pomoc i poświęcony czas. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi