zubr Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Dzień dobry, jak zauważyłam problem ten jest dosyć powszechny. Znalazłam już informacje, ze to wirus, na samym początku polecano combofixa, więc go zastosowałam. Jednak nie pomógł. , po kilku chwilach wyskakuje okienko "Komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa Polskiego" i nakaz zapłacenia 500 zł. Skanownie zostało zrobione w trybie awaryjnym z podłączeniem sieci. Z góry dziękuję za pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 (edytowane) Znalazłam już informacje, ze to wirus, na samym początku polecano combofixa, więc go zastosowałam. Jednak nie pomógł. Na temat nienadzorowanego użycia: KLIK. I zasady działu wyraźnie mówią, by przedstawić log, który utworzył ... 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [] File not found O4 - HKCU..\Run: [Akamai NetSession Interface] C:\Users\MN\AppData\Local\Akamai\netsession_win.exe File not found O4 - HKCU..\Run: [TimeDateMUICallback] C:\Users\MN\AppData\Local\Microsoft\Windows\2855\TimeDateMUICallback.exe () O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {CCC7A320-B3CA-4199-B1A6-9F516DD69829} - No CLSID value found. O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found. O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {CCC7A320-B3CA-4199-B1A6-9F516DD69829} - No CLSID value found. O9 - Extra Button: Run IMVU - {d9288080-1baa-4bc4-9cf8-a92d743db949} - Reg Error: Value error. File not found :Files C:\Users\MN\AppData\Local\Microsoft\Windows\2855 C:\Users\MN\AppData\Roaming\hellomoto :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj paski IObit Toolbar, Pasek narzędzi AOL 5.0, Veoh Web Player Toolbar oraz dziwoląga PCSpeedUp. 3. Zastosuj AdwCleaner z opcji Delete. Z tego działania powstanie log na dysku C. 4. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1 oraz AdwCleaner z punktu 3. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi