qbek50 Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam. Mam problem z komputerem Przy uruchomieniu windowsa pojawia się napis: Nie można uruchomić systemu Windows z powodu błędu w oprogramowaniu. Zgłoś ten problem jako: załadować wymaganych bibliotek dll dla jądra systemu" Nie wiem co mam zrobić aby windowsa odpalić bo format odpada bo mam ważne dane na dysku prosze o pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Przy uruchomieniu windowsa pojawia się napis: Nie można uruchomić systemu Windows z powodu błędu w oprogramowaniu. Zgłoś ten problem jako: załadować wymaganych bibliotek dll dla jądra systemu" Opis błędu: KLIK. Podaj: jaka wersja Windows jest zainstalowana (status SP i język edycji) oraz czy masz płytę CD XP (a jeśli, to jaki ma status SP). W zależności od tych danych będę rozważać metodę podmiany plików punktowanych w artykule MS nowymi kopiami o statusie zgodnym z wersją Windows. Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Opis błędu: KLIK. Podaj: jaka wersja Windows jest zainstalowana (status SP i język edycji) oraz czy masz płytę CD XP (a jeśli, to jaki ma status SP). W zależności od tych danych będę rozważać metodę podmiany plików punktowanych w artykule MS nowymi kopiami o statusie zgodnym z wersją Windows. Win XP Pro PL SP2 , mam płytę Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 mam płytę Ale jaka wersja SP jest na płycie? Przykładowo: masz XP SP2, to i płyta XP musi mieć ten sam status. Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ale jaka wersja SP jest na płycie? Przykładowo: masz XP SP2, to i płyta XP musi mieć ten sam status. to jest windows xp pro który automatycznie instaluje już sp2. Tzn po zainstalowaniu systemu mam już sp2 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Spróbuj: 1. Zastartuj z CD XP do modułu Konsola Odzyskiwania. 2. W Konsoli wpisz polecenie MAP i wyszukaj pod jaką literką jest zmapowany napęd CD-ROM. 3. Następnie wpisz polecenia ekstrakcji i podmiany plików systemowych: EXPAND X:\i386\NTOSKRNL.EX_ C:\WINDOWS\SYSTEM32 EXPAND X:\i386\NTOSKRNL.EX_ C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE EXPAND X:\i386\HAL.DL_ C:\WINDOWS\SYSTEM32 EXPAND X:\i386\HAL.DL_ C:\WINDOWS\SYSTEM32\DLLCACHE Pod X wstawiasz literę pod jaką występuje CD-ROM, dane pobrane z polecenia MAP. Zauważ, że pliki mają na końcu kreskę w nazwie, bo to archiwa spakowane. I gdzie są spacje. 4. Wpisz polecenie opuszczenia Konsoli: EXIT I zobaczymy ... . Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 witam po dłuższej przerwie. Próbowałem jak mówiłaś ale pisało "odmowa dostępu" - poza tym w konsoli było widać tylko 2 partycje (40 i 90 GB). Mimo że miałem 5 (dysk 250 GB) Więc na czuja wybrałem inną partycje i zainstalowałem windowsa -> później się okazało że lewego bo orginalnego mam w tym samym opakowaniu. Problem znikł i dziękuję za zainteresowanie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi