pbr Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Mam trudny problem na komputerze znajomej: - nie może zalogować się do poczta.wp.pl ( nie wyświetlają się pola login hasło, przycisk zaloguj ) - nie może zalogować się na allego.pl ( nieustannie powraca na stronę logowania z informacja o nieprawidłowym liginie/haśle ) - tu przycisk zaloguj jest, ale w pasku podpowiedzi brak wskazania dokąd kieruje - na innych komputerach jest ta podpowiedź widoczna - i najważniejsze - nie ma mozliwości zalogowania do fixitpc.pl - podawane są dobre login, hasło, ale nie ma efektu zalogowania. Działanie takie jest na każdej z przeglądarek ( IE, Chrome, Mozilla ) - na komputerze był Babilon.Search oraz DealPly - udało się odinstalować i wyciąć z rejestru - antywirusy ( Avira, Malwarebytes Anti-malware ) usunęły kilka trojanów i zagrożeń ( PUP.Adware.InstallCore, HackTool.Wpakill, Malware.Packer.Gen) Dodatkowo czyszczony był rejestr aplikacją RegCleanPRO poniżej logi z: security check: Results of screen317's Security Check version 0.99.24 Windows 7 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 Out of date! `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. Avira successfully updated! ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Java™ 6 Update 33 ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent ``````````End of Log```````````` oraz OTL i Extras OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 To mi nie wygląda na infekcję, nic w logach nie dostrzegłem takiego. Podstawowa sprawa - sprawdź czy problem występuje w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Dodatkowo czyszczony był rejestr aplikacją RegCleanPRO Od takich programów to z daleka. Rejestr to wyższa szkoła jazdy i nie jest powiedziane, że to co ten program usuwał miało zostać usunięte. Odnośnik do komentarza
pbr Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Dziękuję, sprawdzę. w załączeniu zrzut z okna logowania do poczta.wp.pl - w źródle strony jest przycisk Zaloguj, ale nie widać sekcji do logowania z lewej strony. Domyślne ustawnia IE zawierają obsługę javascript. Odnośnik do komentarza
pbr Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 sprawdziłem działanie w trybie awaryjnym z obsługą sieci - bez zmian, tzn. tak samo źle :-( dodatkowo, jeśli zainstalować nową przeglądarkę, bez doinstalowywania jakichkolwiek wtyczek, objaw niemożności zalogowania też występuje w tej przeglądarce. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Spróbuj utworzyć nowe konto systemowe, zaloguj się na nie i sprawdź, czy tu również będzie problem z zalogowaniem na podanych stronach. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi