trip017 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam, Przeglądałem internet, wchodziłem na sendspace.pl i na turbobit.net. Nagle ni z tąd ni z owąd pokazał mi się monit, że został wykryty jakiś trojan. Podjąłem akcję Naprawy. Wszystko ok. Po chwili pokazało mi się okno skanowania Live Security Platinum, przerwałem skanowanie. Firefox nie uruchamiał się, Opera nie uruchamiała się, Internet Explorer nie mógł otworzyć strony, którą chciałem otworzyć powołując się na zabezpieczenia Live Security Platinum. Odinstalowałem Live Security Platinum poprzez Dodaj / Usuń programy w Windows 7. Ostatnio skończyła mi się licencja na Nortona. Results of screen317's Security Check version 0.99.42 Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 Out of date! ``````````````Antivirus/Firewall Check:`````````````` Norton AntiVirus WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. `````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` Java™ 6 Update 31 Java version out of Date! Mozilla Firefox (13.0.1) ````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` Norton ccSvcHst.exe Norton AntiVirus Engine 19.7.1.5 ccSvcHst.exe `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C: ````````````````````End of Log`````````````````````` Wiem, że IE nie jest aktualny. Ale pobieram instalator ze stron MS, uruchamiam, Zainstaluj, Trwa pobieranie, Trwa instalowanie i... http://www.fotosik.p...45c316bb58.html http://support.micro....com/kb/2409098 - automat nic nie znajdywał, teraz widze, że pokazuje coś z windows update. Przez Windows Update też nie udaje się instalacja IE9. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 (edytowane) Wróć do zasad działu: KLIK. Post idzie do śmieci. Podbicie tematu jest niemile widziane. Nas to irytuje, tylko dwóch specjalistów do pomocy a zalew masowy działu tematami. Wszystko widzimy i na każdego przyjdzie kolej. Temat założyłeś wczoraj prawie o 9 wieczorem, jest szósta rano. Wielu innych użytkowników założyło tematy wcześniej i oczekuje na odpowiedź. Oceniając logi: nie widzę już żadnych oznak infekcji w stanie czynnym. Po Live Security Platinum pozostał tylko odpadkowy numeryczny katalog. Czyli do przeprowadzenia jego usunięcie wraz z czyszczeniem lokalizacji tymczasowych: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\ProgramData\B7E8586B00006B670003EE0EB4EB2367 C:\Users\Adam\AppData\Roaming\OpenCandy :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany, w katalogu C:\_OTL utworzy się log z usuwania. 2. I do oceny wystarczy tylko tenże log z usuwania OTL. Ostatnio skończyła mi się licencja na Nortona. Toteż go odinstaluj. Następnie z poziomu Trybu awaryjnego zastosuj specjalizowany usuwacz Norton Removal Tool. Po tej operacji zweryfikuj czy aby nie nastąpiła zmiana sytuacji (antywirusy mogą mieć duży wpływ na dysfunkcje Windows Update): Ale pobieram instalator ze stron MS, uruchamiam, Zainstaluj, Trwa pobieranie, Trwa instalowanie i... (...) Przez Windows Update też nie udaje się instalacja IE9. Mało danych. Podaj konkretniejsze dane. Skopiuj na Pulpit foldery C:\Windows\system32\winevt\Logs + C:\Windows\Logs\CBS, wszystko zapakuj do ZIP > na hosting > podeślij link. Zastrzegam: to obszerne materiały i nie za szybko to sprawdzę. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi