komar1993 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam Proszę o pomoc w usunięciu wirusa wspomnianego w temacie Problem jest jak u większości forumowiczów czyli ostatnio dość popularny wirus wymagający wpisania kodu UKASH.Logi wykonałem za pomocą OTLPE ponieważ miałem problem z uruchomieniem komputera w zarówno w trybie awaryjnym jak i normalnym. Logi wkleiłem na wklej.org ponieważ miałem problem z zaimportowaniem ich na forum Logi: http://wklej.org/id/786633/ OTL EXTRAS http://wklej.org/id/786635/ Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 1. Przygotuj w notatniku plik tekstowy z treścią skryptu: :OTL O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O4 - HKLM..\Run: [switchBoard] File not found O4 - HKLM..\Run: [TimeDateMUICallback] C:\Documents and Settings\Seba\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3755\TimeDateMUICallback.exe () O4 - HKLM..\Run: [userFaultCheck] File not found O4 - HKU\Seba_ON_C..\Run: [Clownfish] File not found :Files C:\Documents and Settings\Seba\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Seba\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3755 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. 2. Uruchamiasz OTL, do okna Custom Scans/Fixes przeklejasz treść skryptu zapisaną w Notatniku i klik w Run Fix. Z tego działania powstanie log, który będziesz prezentować. 3. Po tym działaniu system powinien uruchomić się normalnie, a jeśli tak się stanie wykonaj już spod systemu logi z OTL. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 (edytowane) O to logi wykonane spod systemu+Log z usuwania OTL.Txt Extras.Txt otl raport usuwania.txt Edytowane 9 Lipca 2012 przez picasso Następnym razem samodzielnie skasujesz załącznik ... Opcja Edytuj. //picasso Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 To by było na tyle z usuwania. Możesz przejść do poniższych zaleceń na koniec: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Jave 32 bitową masz do aktualizacji więc zrób to. Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństw a zmień hasła logowania do serwisów w sieci. To tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Ok dziękuję za pomoc Wszystko teraz działa jak należy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi