Rofi Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Komputer odpięty od kabli, cała buda (nic w niej odłączane nie było) przejechała trochę kilometrów, podłączona w nowym miejscu i nie mam dźwięku. System nie widzi mojej karty muzycznej, którą widział dzień wcześniej. Nic nie było odłączane, sterowniki nie były odinstalowywane/przeinstalowywane - ogólnie nic się nie zmieniło a dźwięku nie ma. Google podpowiadało od wyjęcia ramu, przez wyjęcie karty etc. Wszystkie takie opcje z pierwszej strony google zrobione, efektów rzadnych. Przy próbie wejścia w konsolę creativa czy późniejszej próbie zainstalowania/updatu sterowników pojawia się okienko z informacją: "There are no supported audio device available. You need to close the application. Click ok to close the application now." No i oczywiście jest tylko opcja ok. Nie mam pojęcia ocb. Win 7 SP1 Proc: i5 2600K Mobo: Asus P8Z68-V Pro Ram: Corsair Vengeance (2x4GB DDR3-1600) Graphics card: Asus GTX 570 1280 MB DCII Sound card: Creative SB X-Fi XtremeGamer AC: Be-Quiet Dark Power Pro P8 1000W Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 A jeżeli zostanie odpalony jakiś Linux (np Ubuntu) to czy on wykrywa kartę i dźwięk działa czy też nie? Jak rozumiem google podpowiedziało żeby zmienić slot PCI w którym jest karta i zresetować BIOS po tym i to też nie pomogło? Odnośnik do komentarza
Rofi Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Nie mam Linuxa. Tak, na forach różne rzeczy można wyczytać m. in. wyjęcie karty i włożenie ponowne, wyjęcie ramu, reset biosu etc. Nic nie daje. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Tutaj jest instrukcja jak zrobić sobie bootwalne Ubuntu http://www.ubuntu.com/download/help/try-ubuntu-before-you-install Wystarczy pendrive. Jak już sprawdzisz to daj znać. Bez tego raczej się nie ruszy bo trzeba dokładnie stwierdzić czy to zepsuta jest karta czy system. Ewentualnie można sprawdzić kartę w innym komputerze. Odnośnik do komentarza
Rofi Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Niestety jest to awykonalne - mimo wybierania startu z pendriva, cały czas startuje mi win 7. Postaram się dziś nagrać płytę, może z cd nie będzie problemu ze startem. Na virtual boxie wyskakuje ostrzeżenie, że "HostAudioNotResponding". I nie wiem czy coś się zespuło (choć nie wiem jak) czy coś jest źle podłączone (kabel od przedniego panelu). W akcie desperacji wyjąłem kartę jeszcze raz, przedmuchałem slot jeszcze raz i działa oO Nie mam pojęcia jak to miało pomóc, bo robiłem to już kilka razy. W każdym bądź razie teraz zadziałało. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi