Skocz do zawartości

Blokada UKASH za rzekome złamania prawa polskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
O4 - HKLM..\Run: [WUDFPlatform] C:\Documents and Settings\JA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\1009\WUDFPlatform.exe ()
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\PRISMNDS.sys -- (PRISM)

:Files
C:\Documents and Settings\JA\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\1009
C:\Documents and Settings\JA\Dane aplikacji\hellomoto
C:\WINDOWS\System32\shimg.dll

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania.

2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1.

.

1. To co wykrył MBAM to nie wirus. Namierzył instalator Unlocker pobrany z dobrychprogramów. I słusznie, instalator Unlocker jest nośnikiem adware, podczas instalacji próbuje wciskać w system niepożądane dodatki. Na przyszłość: należy podczas instalacji bezwzględnie odznaczać oferty poboczne, by nie zaśmiecić systemu.

2. Do wykonania istotne podstawy aktualizacyjne / weryfikacja wersji: KLIK. Kontra cząstkowy wykaz z Twoich logów wersji w systemie:

========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ==========

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216031FF}" = Java™ 6 Update 31

"{549197A2-8484-426C-814F-81A6535A24D6}" = Foxit Reader

"{58B785A2-D2CA-40AA-AE89-FCC49326CDC4}" = OpenOffice.org 3.2

"{89F4137D-6C26-4A84-BDB8-2E5A4BB71E00}" = Microsoft Silverlight

"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX

"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin

"Gadu-Gadu" = Gadu-Gadu 7.7

"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 6.5.0 (Full)

"Mozilla Firefox (3.6.28)" = Mozilla Firefox (3.6.28)

"Mozilla Thunderbird (3.1.20)" = Mozilla Thunderbird (3.1.20)

Gadu-Gadu 7 nie bez powodu zakreślam. Jest to wersja charakteryzująca się: niskim poziomem zabezpieczeń ze względu na brak szyfrowanych połączeń (możliwość podsłuchu) oraz kaleką obsługą własnej sieci (liczne zmiany protokołowe nastąpiły, wersja niekompatybilna z własną siecią, działa bo działa, ale nędza z biedą). Serwisy udostępniające pobieranie instalki GG7 powinny otrzeźwieć w co pakują użytkowników, namawiają do używania wersji dziurawych i niepełnosprawnych. Wiemy jak wyglądają wersje nowsze niż GG7, toteż moja propozycja to dobór alternatywy. Poświęciłam temu cały artykuł: Darmowe komunikatory. Liczące się alternatywy to: WTW, Kadu, Miranda, AQQ (niestety ten ma reklamy). Te komunikatory aktualnie lepiej obsługują sieć Gadu niż ... GG7.

.

Zrobię porządek z programami wg powyższych zaleceń. Zainstalowałem też Comodo ISP. Powinien trochę pomóc w ochronie komputera na przyszłość. Pięknie dziękuję za nieocenioną pomoc. Bardzo miło będę wspominał to forum. W ramach wdzięczności nie zapomnę również o dotacji na utrzymanie serwera.

Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...