Luqi Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Witam, nie ma co dużo się rozpisywać, problem uwidoczniony jest na załączonych zdjęciach. Komputer świeżo po formacie, przed nim nic takiego nie miało miejsca. Być może to brak jakiegoś sterownika? Nie mam pojęcia, raczej wszystko instalowałem, proszę o pomoc. (Komputer wyczyszczony) Specyfikacja sprzętu: DirectX: 9.0c (4.09.0000.0904)Procesor: AMD Athlon X2 2.11GHz (Dual-Core) Płyta główna: Foxconn (WinFast) N570SM2AA-8EKRS2H Karta Graficzna: GeForce 8600GT Dysk twardy: Hitachi HDS721616PLA380 Pamięć: 2x 1024mb (KingStone) System Operacyjny: Windows XP/SP 3 Router: TP-Link TL-WR740N Modem: Motorola SB5100E Proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc i w otwartym oknie Menedżera Urządzeń znajdź swoją kartę graficzną. Wejdź w kartę Sterownik i zrób screen. Jeśli masz jakieś wykrzykniki na liście sprzętu w MU, to daj znać. Odnośnik do komentarza
Luqi Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Gotowe. 2 w 1. (USB z kamerki niepotrzebne, Realtek też nie, bo mam sterowniki osobne z karty dźw. z Creativa) Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 To tylko na tej grze występuje czy na innych też? Odnośnik do komentarza
Luqi Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Tylko na tej, tzn. testowałem oprócz tej tylko jedną i na niej nie było takiego czegoś, ale to inny typ gry i jest stara. Zauważyłem, że zmieniając rozdzielczość na inne wartości przy niektórych jest, a przy niektórych znika. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Nie ma jakis patchy na stronie producenta gry? @Edit zainstaluj najnowsze sterowniki od nvidii i zobacz http://www.nvidia.pl/object/winxp-301.42-whql-driver-pl.html Edytowane 7 Lipca 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Luqi Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Niestety. Przed formatem miałem wszystkie sterowniki z płytki i działały, a teraz nie wiem dlaczego tak się dzieje. Może to być wina tego, że gra nie została odinstalowana? Bo szczerze nie uśmiecha mi się ponownie jej ściągać, a jedyne co zrobiłem to ukierunkowałem klienta do ściągania na stary folder z grą i dodał on jedynie wpisy do rejestru. @EDIT: Szukałem takiego programu Dziękuję Ci po stokroć! Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Sprawdź na najnowszym sterowniku. Jak nie pomoże to wtedy odinstaluj go i użyj http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ w celu wyczyszczenia resztek. Następnie zainstaluj sterownik od grafiki z płytki. Odnośnik do komentarza
Luqi Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Zmieniłeś moje nastawienie do przestarzałych sterowników.. Jesteś boski! Wszystko śmiga. Dziękuję za pomoc, można zamknąć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Zmieniłeś moje nastawienie do przestarzałych sterowników.. Tylko drobny komentarz. Stare sterowniki oparte są na ówczesnym stanie systemu. System zazwyczaj jest modyfikowany (poprawki) a to wpływa na funkcjonalność sterowników. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Generalnie przy sterownikach od grafiki jak występują problemy to warto wrócić do starszej wersji. Tutaj mi to wygląda na to iż gra nie bardzo "dogaduje" się z najnowszym sterownikiem. Bywały już przypadki nawet przy kartach ATI gdzie sterownik sypał blue screenami wywalając całego XP-ka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi