luxor85 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Witam, widzę, że niejedyny mam z tym problem. Mój komputer został zablokowany, informują mnie łamaną polszczyzną, że mam zapłacić haracz bo jak nie to sprawa zostanie zgłoszona. Wykonałem logi ale w trybie awaryjnym. Bardzo proszę o rady co mam zrobić aby pozbyć się w/w problemu. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL SRV - File not found [On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\PsaSrv.exe -- (PsaSrv) O4 - HKLM..\Run: [WcsPlugInService] C:\Documents and Settings\IBM T42\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3137\WcsPlugInService.exe () :Files C:\Documents and Settings\IBM T42\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3137 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
luxor85 Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Dzięki za poradę. Komputer uruchomił się w trybie normalnym. Robiłem kilka razy logi w programie OTL ale nie wiem dlaczego wyskakuje mi tylko plik OTL a nie (i) EXTRAS. Może jednak to wystarczy, także wklejam ten plik. W razie czego popróbuje jeszcze w trybie awaryjnym. Pozdrawiam!!! Widzę, że nie wkleił się plik. Także, tutaj zamieszczam jeszcze raz. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Ten log wystarczy, extras nie muszę widzieć poraz drugi. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL i usuń folder C:\Documents and Settings\IBM T42\Dane aplikacji\hellomoto 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: Internet Explorer (Version = 6.0.2900.5512) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216020FF}" = Java 6 Update 20 "{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-000000000001}" = Adobe Reader 6.0 Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństw a zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
luxor85 Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 (edytowane) Dziękuję bardzo za pomoc. Hasła logowania do serwisów sieci czyli poczta mailowa, jakieś inne stronki? Czy hasło dostępu do sieci dialnet czy do sieci domowej? Edytowane 9 Lipca 2012 przez Landuss Zmień sobie najlepiej wszędzie do tych najważniejszych. Temat zamykam //Landuss Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi