Skocz do zawartości

Ukash komputer został zablokowany

Rekomendowane odpowiedzi

Jak u wiekszosci, dokładnie nie wiem co sie stało do kilku dni uzywa kompa siostrzenica lat 12 no oczywiscie bez nadzoru podobno gry sieciowe dla dzieci, facebook i youtube w sumie nic takiego ja nic ostatnio nie ściagałem. Combofixa jeszcze nie odpalałem, uruchomilem wczesniej skrypt jakis przypadkowy w OTL bo cos wydawalo sie nie dzialac i to tyle odinstalowalem daemona i SCSI i prosze o pomoc w zabiciu tego vira. Dziekuje i z góry przepraszam jak cos namieszalem ale bardzo sie zaskoczylem tym syfem bo mam jakis antywir basis ale jest pełny update Windows(oczywiscie legal) . W ząłaczaniu wymagane pliki. A jedyne co to mi pendrive jeden nie dziala a wczesniej chodzil znaczy sie nie otwiera plików ale to chyba bez zwiazku.

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Apropos używania cudzych skryptów: to są wysoce niepożądane działania. I są zupełnie nieskuteczne. Skrypty są unikatowe, robione pod określony system z logów z tego systemu.

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found.
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: [winipsec] C:\Documents and Settings\Marcellusek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4927\winipsec.exe ()
O4 - HKLM..\Run: []  File not found
O4 - HKCU..\Run: []  File not found
O4 - HKCU..\Run: [PKTray] C:\Program Files\Przyspiesz Komputer\PKTray.exe File not found
O16 - DPF: Garmin Communicator Plug-In "https://static.garmincdn.com/gcp/ie/2.9.3.0/GarminAxControl.CAB" (Reg Error: Key error.)

:Files
C:\Documents and Settings\Marcellusek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4927
C:\Documents and Settings\Marcellusek\Dane aplikacji\hellomoto

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania.

2. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1.

.

Załatwione. Przejdź do:

1. W OTL uruchom Sprzątanie.

2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK.

3. Wykonaj pełne (nie ekspresowe) skanowanie w Malwarebytes Anti-Malware. Jeśli coś wykryje, przedstaw raport.

.

Edytowane przez picasso
27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...