piotrus886 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam wszystkich. Mam następujący problem. Gdy w łączę komputer nie mogę nic wykonać od razu wyświetla się strona Ukash. Trochę już czytałem o tym, dlatego proszę ekspertów o podanie skryptu do odblokowania tej strony. Komputer mam uruchomiony w trybie awaryjnym. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [TaskSchdPS] C:\Users\Irzyk\AppData\Local\Microsoft\Windows\4860\TaskSchdPS.exe () :Files C:\Users\Irzyk\AppData\Local\Microsoft\Windows\4860 C:\Users\Irzyk\AppData\Roaming\hellomoto :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Search Bar"=- "Search Page=- [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{CFF4DB9B-135F-47c0-9269-B4C6572FD61A}] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), w katalogu C:\_OTL pojawi się log z wynikami usuwania. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Web Assistant 2.0.0.430. Otwórz Firefox i w menedżerze dodatków powtórz usuwanie Web Assistant oraz InnoGames Polska Community Toolbar. 3. Zastosuj AdwCleaner z opcji Delete. Z tego działania powstanie log na dysku C. 4. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1 oraz AdwCleaner z punktu 3. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi