Skocz do zawartości

Komputer został zablokowany na mocy prawa polskiego UKASH proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój komputer został zablokowany przez popularny dziś wirus. Przeglądałem porady i zastosowałem się do nich.

Użyłem generatora klucza przy wyłączonym łączu internetowym, jednak nic to nie pomogło.

Otworzyłem system w trybie awaryjnym i użyłem programu ComboFix (musiałem go przynieśc na pendrive z innego komputera, bo pobrac się nie dało- zabezpieczenia przed plikiem, który może uszkodzic komputer). Udało mi się uzyskac skan/raport programu, niestety sam nic nie pomógł :(.

Próbowałem włączyc OTL.exe, ale nie dało się. Co ciekawe, na innym komputerze program odpalił bez problemu. Mam wielką nadzieję, że da się to jakoś zrobic bez OTL albo znajdzie się sposób na jego uruchomienie.

Bardzo proszę o pomoc!

Groteska

ComboFix.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Otworzyłem system w trybie awaryjnym i użyłem programu ComboFix (musiałem go przynieśc na pendrive z innego komputera, bo pobrac się nie dało- zabezpieczenia przed plikiem, który może uszkodzic komputer). Udało mi się uzyskac skan/raport programu, niestety sam nic nie pomógł

Na temat bezmyślnego używania na własną rękę: KLIK.

Próbowałem włączyc OTL.exe, ale nie dało się.

Ale co to oznacza? Widzę w Twoim systemie zresztą dwa antywirusy (Avast + GData), a to nie sprzyja tu niczemu, ani usuwaniu, ani kondycji systemu. W związku z tym, że OTL podobno nie możesz uruchomić:

1. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Folder::
c:\users\acer\AppData\Local\Microsoft\Windows\2325
c:\users\acer\AppData\Roaming\hellomoto

Registry::
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"WinSCard"=-

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą CFScript.txt. Przeciągnij go i upuść na ikonę ComboFixa.

cfscript.gif

2. System powinien zostać odblokowany, toteż proszę o prawidłowe logi z OTL. I dołącz log wygenerowany przez ComboFix w punkcie 1.

.

Bardzo dziękuję za pomoc, udało się! Obawiam się tylko czy nie uszkodziłem czegoś poprzez moje użycie ComboFixa :unsure: . OTL'a nie udało mi się włączyc nawet na naprawionym komputerze(żadnej z wersji). Wyskakuje błąd i opcja zamknięcia bądź wyszukania rozwiązania online. Przejrzałem jednak temat na tym forum i użyłem innego polecanego urządzenia- dds którego wynik załączam. Proszę napisac czy z komputerem wszystko ok, abym mógł spac spokojnie.

Attach.txt

ComboFix.txt

DDS.txt

Obawiam się tylko czy nie uszkodziłem czegoś poprzez moje użycie ComboFixa

Nie. W przeciwnym wypadku objaśniłabym gdzie jest usterka.

1. Odinstaluj w prawidłowy sposób ComboFix. Klawisz z flagą Windows + R i w polu Uruchom wklej polecenie:

C:\Users\Acer\Desktop\ComboFix.exe /uninstall

2. Należy obowiązkowo skorygować sprawę skomasowanych antywirusów. Jest tu niedobre połączenie avast! Free Antivirus + G Data InternetSecurity. Wszystko zresztą stare (lata 2010-1009). Odinstaluj obydwa, następnie z poziomu Trybu awaryjnego popraw specjalizowanymi usuwaczami: KLIK.

3. Przy okazji odinstaluj i dziewadło "Przyśpiesz komputer".

I sprawdź czy OTL się uruchamia po przeprowadzeniu punktu 2. Logów z niego już nie potrzebuję, chodzi mi o weryfikację czy nadal występuje ta usterka.

.

Edytowane przez picasso
27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...