yethwa Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam, może mi ktoś powiedzieć dlaczego ikony plików np. pdf wyglądają tak obleśnie: http://img717.imageshack.us/img717/3342/26374641.png Ustawiałem skojarzenie plików pdf poprzez default programs oraz ustawiałem nawet ikonę adobe readera poprzez program filetypesman ale i to nic nie daje i ikony zawsze wyglądają tak jak na screenie. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Odkojarz PDF-y programem Unassoc KLIK i ponownie zakojarz poprzez programy domyślne.Jesli to się nie uda będziesz musiał czyścić cache ikon tj. usunąć plik iconcache.db z folderu C:\Users\<twoje konto>\AppData\Local +restart.Jesli tych rozszerzeń z błędem jest więcej to od razu przejdź do resetowania cache ikon Odnośnik do komentarza
yethwa Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Dziękuje za odpowiedź. Stosowałem już ten program, cache ikon też usuwałem kilka razy, programy domyślne też ustawiałem z 10 razy, między czasie również zastosowałem trick ze zwiększeniem cacha ikon, poprzez HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer sting value Max Cached Icons 4096 i nie wiem teraz który sposób po kolejnych restartach zadziałał, ale tak myślę że zwiększenie cacha i ustawienia domyślne były ostatnimi czynnościami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi