Adam12 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam, dzisiaj chyba lawina w tym temacie. Przyznaję się od razu, że zanim dotarłem do Waszego forum znalazłem gdzieś infoirmację o Combofix i go użyłem. Posłuchałem (przeczytałem) i zastosowałem wszystkie zalecenia, którebyły tam przedstawione (chyba tech.wp.pl) i po działaniu Combofixa komputer odpalił i na razie działa chyba wszystko. Jednak dla pewności bardzo proszę o przejrzenie loga z Combofixa i komentarz czy wszystko już ok i czy jeszcze potrzeba coś zrobić. Z góry dzięki bardzo Pozdrawiam Adam12 ComboFix.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Dla pewności zaprezentuj raporty z OTL Odnośnik do komentarza
Adam12 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam, chwilkę to trwało, ale załączam raport z OTL aby mieć pewność, że syf wytępiony, a przez użycie combofixa nie narozrabiałem za mocno. Poproszę o sprawdzenie. Dzięki z góry i pozdrawiam. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Ale logi z OTL domyślnie powinny być dwa. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak i wtedy dostaniesz też log extras, który załączysz na forum. Odnośnik do komentarza
Adam12 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Dzięki za poprowadzenie na smyczy. Załączam extras.txt. Pozdrawiam Adam Ale logi z OTL domyślnie powinny być dwa. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak i wtedy dostaniesz też log extras, który załączysz na forum. Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Nie ma tu już aktywnej infekcji. Możesz kończyć sprawę: 1. Wciśnij klawisz z flagą Windows + R i wklej polecenie: "C:\Users\SevenPro\Desktop\ComboFix.exe" /uninstall 2. Użyj opcji Sprzątanie z OTL oraz usuń te foldery z dysku: C:\Users\SevenPro\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\SevenPro\AppData\Local\Microsoft\Windows\4598 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217004FF}" = Java 7 Update 4 "Mozilla Firefox 13.0.1 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 13.0.1 (x86 pl) Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi