kg131 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam mam problem z wirusem "naruszenie praw" czy mozna liczyc na Pani pomoc. Ponizej log z OTL, niestety nigdzie nie moge zbalexc tego dtugiego pliku EXTRA ok, ponizej poprawione Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
kg131 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam Kilka godzin i zlapałem gada za jaja. Postępowałem wg screena znalezionego w necie, była tam podana ścieżka dostępu gdzie mozna znaleźć to cholerstwo. U mnie jednak katalog był nr 438, znalazłem tam tę gnidę a dokładnie 2 pliki - wywaliłem z dysku i na razie wszystko chodzi. Windows uruchomiony normalnie bez wyskakujacego monitu o "naruszenie praw...", oczywiscie system do porządnego przeskanowania ale na razie chodzi az miło. Ponizej podaje linka link: http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=beztytuuycc.jpg&res=landing Jak to robiłem miałem winde uruchomioną w trybie awar z obsługą sieci. Pliki w głownej mierze skojarzyłem z godziną i datą kiedy mi sie do kompa załadowały. Poza tym to jest aplikacja i łatwo sprawdzić ją poprzez uruchominie jej - poprostu wyskoczy ten nieszczęśliwy monit na cały ekran. Później zostaje tylko wywalenie z dysku. U mnie zadziałało Powodzenia Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) kg131 tematy sklejam. U mnie jednak katalog był nr 438, znalazłem tam tę gnidę a dokładnie 2 pliki - wywaliłem z dysku i na razie wszystko chodzi. O4:64bit: - HKLM..\Run: [sensApi] C:\Users\Kamil\AppData\Local\Microsoft\Windows\4386\SensApi.exe () A co z usunięciem całego katalogu oraz wpisu startowego? I to nie jest jedyny katalog utworzony przez infekcję, to także należy do tego miotu: [2012-07-06 18:21:16 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Kamil\AppData\Roaming\hellomoto Ponadto, czyszczenie systemu nie jest tu ukończone: wtręty adware, używany ComboFix i brak prawidłowej jego deinstalacji, nie przeprowadzone procedury końcowe. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Kamil\AppData\Local\Microsoft\Windows\4386 C:\Users\Kamil\AppData\Roaming\hellomoto :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0D7562AE-8EF6-416d-A838-AB665251703A}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{AD22EBAF-0D18-4fc7-90CC-5EA0ABBE9EB8}] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany, w katalogu C:\_OTL pojawi się log z wynikami usuwania. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj adware DAEMON Tools Toolbar. Popraw przez AdwCleaner z opcji Delete. Z tego działania powstanie log na dysku C. 3. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1 oraz AdwCleaner z punktu 2. Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi