ilpadrino Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam, podepnę się do tematu kolegi http://www.fixitpc.p...-polskie-ukash/ żeby nie zaśmiecać forum kolejnymi tematami. Też mnie dzisiaj dopadł ten nieszczęsny wirus. Chyba jakaś nowość na rynku bo tylko kilka osób ma z tym problem, a Ich/Nasze posty są z krótkiego okresu czasu. Proszę o pomoc. Edit: Warto też pokombinować przy uruchamianiu systemu tak,żeby włączyć narzędzie odzyskiwania sytemu i zrobić przywracanie systemu do ostatniego punktu a potem przeskanować programem ComboFix, lub jeśli uda się komuś odpalić kompa w trybie awaryjnym to przeskanować ComboFixem bez przywracania. Mojemu laptopowi pomogło. Już zapoznałem się z zasadami zgłaszania problemów. Przepraszam za wcześniejsze działania i dziękuję Picasso za wyrozumiałość. Bardzo proszę o sprawdzenie logów czy wszystko jest ok. Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki, ilpadrino Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 ComboFixa w domu na własną rękę używać nie powinieneś. I on wcale nie adresuje usuwania tej infekcji (przynajmniej na razie). Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [XpsPrint] C:\Users\Yareq\AppData\Local\Microsoft\Windows\3301\XpsPrint.exe () :Files C:\Users\Yareq\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Yareq\AppData\Local\Microsoft\Windows\3301 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
ilpadrino Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam, po pracowitym weekendzie wreszcie miałem czas na wykonanie instrukcji, poszło i działa ładnie, podrzucam nowe logi. Combofix wydawał mi się na tyle zautaomatyzowany, że nie pomyślałbym, że może namieszać ale ufam na słowo i profilaktycznie się go chwytał już nie będę. Dzięki i pozdrawiam, OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj Jave do najnowszej wersji. Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństw a zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi