Skocz do zawartości

Kompiter zablokowany na mocy polskiego prawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Widzę, że dziś rozpoczyna się koniec świata, bo sporo osób dopadło to świństwo.

Do rzeczy, po wejściu na swoje konto systemowe otrzymuje komunikat, że komputer został zablokowany, ponieważ złamałem polskie prawo i mam zapłacić 300 zł do jakiegoś Ukash

Windows Xp 32 bit Sp3. Poniżej podaję potrzebne logi. Teraz daję tylko OTL i Extras, w razie potrzeby dodam później log z GMER. Proszę o pomoc.

Działam w trybie awaryjnym, bo inaczej oczywiscie sie nie da.

ps: Czy po wykonaniu odpowiedniego skryptu dalej mam działać w trybie awaryjnym, czy już normalnie?

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\pxliyaob.sys -- (pxliyaob)
O4 - HKLM..\Run: [ORAHSSSessionManager] "C:\Program Files\Livebox\SessionManager\SessionManager.exe" File not found
O4 - HKLM..\Run: [RMActivate_ssp] C:\Documents and Settings\Grzegorz\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\2397\RMActivate_ssp.exe File not found
O4 - HKLM..\Run: [wercplsupport] C:\Documents and Settings\Bogusia\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4135\wercplsupport.exe File not found
O4 - HKLM..\Run: [wscinterop] C:\Documents and Settings\Marcin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\2214\wscinterop.exe ()

:Files
C:\Documents and Settings\Bogusia\Dane aplikacji\hellomoto
C:\Documents and Settings\Grzegorz\Dane aplikacji\hellomoto
C:\Documents and Settings\Marcin\Dane aplikacji\hellomoto
C:\Documents and Settings\Marcin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\2214

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...