Jetson Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam. Widzę, że dziś rozpoczyna się koniec świata, bo sporo osób dopadło to świństwo. Do rzeczy, po wejściu na swoje konto systemowe otrzymuje komunikat, że komputer został zablokowany, ponieważ złamałem polskie prawo i mam zapłacić 300 zł do jakiegoś Ukash Windows Xp 32 bit Sp3. Poniżej podaję potrzebne logi. Teraz daję tylko OTL i Extras, w razie potrzeby dodam później log z GMER. Proszę o pomoc. Działam w trybie awaryjnym, bo inaczej oczywiscie sie nie da. ps: Czy po wykonaniu odpowiedniego skryptu dalej mam działać w trybie awaryjnym, czy już normalnie? OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- C:\DOCUME~1\ADMINI~1\USTAWI~1\Temp\pxliyaob.sys -- (pxliyaob) O4 - HKLM..\Run: [ORAHSSSessionManager] "C:\Program Files\Livebox\SessionManager\SessionManager.exe" File not found O4 - HKLM..\Run: [RMActivate_ssp] C:\Documents and Settings\Grzegorz\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\2397\RMActivate_ssp.exe File not found O4 - HKLM..\Run: [wercplsupport] C:\Documents and Settings\Bogusia\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4135\wercplsupport.exe File not found O4 - HKLM..\Run: [wscinterop] C:\Documents and Settings\Marcin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\2214\wscinterop.exe () :Files C:\Documents and Settings\Bogusia\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Grzegorz\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Marcin\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Marcin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\2214 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
Jetson Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Wygląda na to, że wszystko w porządku. Wielkie dzięki! Podaję nowe OTL i Extras OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Potwierdzam, jest OK. Finalizuj temat wykonując poniższe czynności: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj IE do najnowszej wersji 8: KLIK. To ważne nawet jeśli z niej fizycznie nie korzystasz. 4. Zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi