Elena7 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam! Jak widać jestem kolejną osobą z problemem wirusa, który zablokował mi komputer. W dodatku nie znam się za bardzo na komputerach, a jestem w trakcie wykonywania ważnego projektu tak więc zależy mi na czasie. Po paru próbach udało mi się uruchomić komputer w trybie awaryjnym z dostępem do internetu. Wyświetliło mi się dwóch użytkowników: 'ja' a także 'administrator'. Wybrałam użytkownika 'administratora' i udało zainstalować mi się program OTL. Wykonałam w tym programie skanowanie po czym uzyskałam plik OTL.txt , który załączam. Przeglądając inne wątki osób z takim samym problemem zauwazyłam ze w załącznikach mieli wstawione 2 pliki (otl.txt i extras.txt). Czy zrobiłam coś nie tak przy skanowaniu? Bardzo proszę o pomoc co mam dalej zrobić. Strasznie zależy mi na czasie. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Przeglądając inne wątki osób z takim samym problemem zauwazyłam ze w załącznikach mieli wstawione 2 pliki (otl.txt i extras.txt). Czy zrobiłam coś nie tak przy skanowaniu? Zapewne opcja Rejestr - skan dodatkowy nie była zaznaczona na "Użyj filtrowania". Następnym razem pamiętaj o tym. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found O4 - HKLM..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe" File not found O4 - HKLM..\Run: [wincredprovider] C:\Documents and Settings\ja\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3029\wincredprovider.exe File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1343024091-746137067-842925246-1003..\Run: [AdobeBridge] File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1343024091-746137067-842925246-1003..\Run: [ChomikBox] C:\Program Files\ChomikBox\ChomikBox.exe File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1343024091-746137067-842925246-1003..\Run: [fsm] File not found :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
Elena7 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 tym razem chyba wyszło, załączam wszystkie pliki, które otrzymałam Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Wszystko wykonane poprawnie. Finalizuj temat: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj Jave i Adobe Reader do najnowszych wersji: KLIK 4. Zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi