swinkaszynka Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Hej tam, jak widać mam ten sam problem co wszyscy dzisiaj i proszę o pomoc. Mianowicie malware atakuje i chce kod z Ukash-a, aktualnie piszę oczywiscie spod awaryjnego. Użyłem niestety ComboFixa bezmyślnie kierując się jakimś artykułem z WP, nie zakończył on działania, ponieważ uruchomił komputer ponownie w trybie normalnym co skutkowało włączeniem się okna wirusa. Pozdrawiam Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [winipsec] C:\Users\Fylyp\AppData\Local\Microsoft\Windows\227\winipsec.exe () :Files C:\Users\Fylyp\AppData\Local\Microsoft\Windows\227 C:\Users\Fylyp\AppData\Roaming\hellomoto :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany, otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Przejdź do Panelu sterowania i odinstaluj Ask Toolbar. Popraw przez AdwCleaner z opcji Delete, co wygeneruje log na dysku C. 4. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz logi z usuwania OTl i AdwCleaner z punktów 1+2. . Odnośnik do komentarza
swinkaszynka Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 super, wielkie dzieki, wszystko działa. dodaje logi: AdwCleanerS1.txt 07072012_220520.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 (edytowane) Zadania wykonane. Kończymy czyszczenie: 1. Prawidłowa deinstalacja ComboFix. Klawisz z flagą Windows + R i w polu Uruchom wklej komendę: "pełna ścieżka dostępu do ComboFix.exe" /uninstall 2. Dalsze porządki po narzędziach: w OTL uruchom Sprzątanie + w AdwCleaner Uninstall + przez SHIFT+DEL skasuj folder C:\Windows\erdnt (kopia rejestru zrobiona przez ComboFix). 3. Wykonaj pełne (nie ekspresowe) skanowanie w Malwarebytes Anti-Malware. Jeśli coś wykryje, przedstaw raport. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi