kaspa5 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Cześć, Dziś wyswietliła mi się ramka wirusa na komputerze. Zrobiłem raporty OTL w trybie awaryjnym z obsułgą sieci. W załącznikach raporty. Co dalej? Pozdrawiam Kacper Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Logi zrobione z poziomu złego konta, czyli wbudowanego w system Administratora a nie użytkownika: Computer Name: KACPER | User Name: Administrator | Logged in as Administrator. Konto to nie było nawet uprzednio czynne, zostało właśnie zainicjowane (wg logów zrzucał się na dysk nowy folder o nazwie "Aministrator"). Konta mają różne rejestry i logi się różnią. Na teraz mogę usunąć to co jest wspólne dla obu kont (wpisy HKLM), ale weryfikacja niepełna. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [thawbrkr] C:\Documents and Settings\Kacperek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4557\thawbrkr.exe () :Files C:\Documents and Settings\Kacperek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\4557 C:\Documents and Settings\Kacperek\Dane aplikacji\hellomoto :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i automatycznie otworzy się log z wynikami usuwania. Windows zostanie odblokowany, toteż loguj się na konto użytkownika. 2. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras) oraz zaległy GMER. Dołącz log z usuwania OTL wygenerowany w punkcie 1. . Odnośnik do komentarza
kaspa5 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Zrobiłem krok po kroku jak w instrukcji. Dołączam nowy log z OTL. Zaległy GMER i log usuwania OTL. Log usuwania wklejam ręcznie w poscie bo "nie mam uprawnien do wysylania tego typu plików": [EMPTYTEMP] User: Administrator ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 33170 bytes ->FireFox cache emptied: 8343666 bytes ->Flash cache emptied: 492 bytes User: All Users User: Default User ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 33170 bytes User: Kacperek ->Temp folder emptied: 22293084 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 3313098 bytes ->FireFox cache emptied: 684720081 bytes ->Flash cache emptied: 16483 bytes User: LocalService ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 33170 bytes User: NetworkService ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 402 bytes %systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot% .tmp files removed: 1138958 bytes %systemroot%\System32 .tmp files removed: 2596 bytes %systemroot%\System32\dllcache .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes Windows Temp folder emptied: 16494 bytes RecycleBin emptied: 0 bytes Total Files Cleaned = 687,00 mb OTL by OldTimer - Version 3.2.53.1 log created on 07062012_130443 Files\Folders moved on Reboot... PendingFileRenameOperations files... Registry entries deleted on Reboot... gmer.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Log usuwania wklejam ręcznie w poscie bo "nie mam uprawnien do wysylania tego typu plików": W zasadach działu i Pomocy forum wyjaśnione: załączniki przyjmują tylko rozszerzenie *.TXT a nie *.LOG. Należy zmienić nazwę pliku. A wklejony tu log jest urwany, dodany tylko jego "spód" z odczytem komendy [emptytemp]. Niemniej już darujmy sobie ten log, po nowym skanie OTL widzę, że zadanie pomyślnie wykonane. Ogólnie: nic już szkodliwego nie widzę. Wykonaj następujące kroki: 1. W OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Wykonaj pełne skanowanie w Malwarebytes Anti-Malware. Jeśli coś wykryje, pokaż raport. . Odnośnik do komentarza
kaspa5 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Zrobiłem jak kazałaś. Malwarebytes nie wykryło nic. Mam teraz po wszystkim włączyć Przywracanie Systemu na wszystkich dyskach? Odnośnik do komentarza
kaspa5 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Wszystko śmiga jak należy, dzieki wielkie za pomoc, picasso. Dzięki za szybkość, indywiudalność, jakość i serce, dzieki!!! ) POLECAM!! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Na zakończenie wykonaj podstawy aktualizacyjne: KLIK. Z Twojej listy zainstalowanych: Internet Explorer (Version = 6.0.2900.5512) ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217004FF}" = Java 7 Update 4"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A95000000001}" = Adobe Reader 9.5.1 - Polish"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin"ENTERPRISE" = Microsoft Office Enterprise 2007 ----> brak pakietu SP3 Mam teraz po wszystkim włączyć Przywracanie Systemu na wszystkich dyskach? Możesz to już zrobić. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi