karos55 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Zauważyłem ze w dziale jest zatrzęsienie tego typu zakazen i duzo z nich jest z wczoraj/dziś, tak więc dopadło i mnie. Po kilkunastu sekundach pojawia sie komunikat o rzekomym zlamaniu prawa i zablokowania dostepu do komputera i nic nie moge zrobic. Pomaga dopiero przelogowanie sie na konto "administrator" i z tego konta też zrobiłem logi. Nie wiem czy ma to znaczenie jesli dodam że system to Windows 8. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 (edytowane) Nie wiem czy ma to znaczenie jesli dodam że system to Windows 8. To jest widoczne w raporcie. Mimo braku oficjalnej kompatybilności OTL z Windows 8 są wyciągnięte określone buildy z rejestru. Pomaga dopiero przelogowanie sie na konto "administrator" i z tego konta też zrobiłem logi. Konta mają różne rejestry, toteż logi są rozbieżne (inne wpisy HKCU, inna procedura skanu folderów relatywnych do konta). Wpisy infekcji zapisane w rejestrze danego konta nie są widoczne z poziomu drugiego konta. Na razie widać w logu trojana (który działa na obu kontach = wpis globalny HKLM), ale to nie UKASH tylko coś innego. Potrzebne logi z konta zainfekowanego. Startuj do Trybu awaryjnego na konto właściwe i spróbuj zrobić logi. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi