Skocz do zawartości

Blokada UKASH

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem ze w dziale jest zatrzęsienie tego typu zakazen i duzo z nich jest z wczoraj/dziś, tak więc dopadło i mnie. Po kilkunastu sekundach pojawia sie komunikat o rzekomym zlamaniu prawa i zablokowania dostepu do komputera i nic nie moge zrobic. Pomaga dopiero przelogowanie sie na konto "administrator" i z tego konta też zrobiłem logi.

Nie wiem czy ma to znaczenie jesli dodam że system to Windows 8.

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Nie wiem czy ma to znaczenie jesli dodam że system to Windows 8.

To jest widoczne w raporcie. Mimo braku oficjalnej kompatybilności OTL z Windows 8 są wyciągnięte określone buildy z rejestru.

Pomaga dopiero przelogowanie sie na konto "administrator" i z tego konta też zrobiłem logi.

Konta mają różne rejestry, toteż logi są rozbieżne (inne wpisy HKCU, inna procedura skanu folderów relatywnych do konta). Wpisy infekcji zapisane w rejestrze danego konta nie są widoczne z poziomu drugiego konta. Na razie widać w logu trojana (który działa na obu kontach = wpis globalny HKLM), ale to nie UKASH tylko coś innego. Potrzebne logi z konta zainfekowanego. Startuj do Trybu awaryjnego na konto właściwe i spróbuj zrobić logi.

.

Edytowane przez picasso
27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...