Skocz do zawartości

Nieusuwalny plik w koszu po deinstalacji combofix

Vall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, napotkalem denerwojacy mnie problem, o toz: Troche mi bylo spiesznie i zle odinstalowalem combofixa, wynikiem tego w koszu mam babola ktorego nie moge usunac, zwie sie to Dc38, probowalem sie zastosowac do tego tematu na tum forum: http://www.fixitpc.p...-pliki-w-koszu/ czyli:

1. Włącz pokazywanie ukrytych plików w Mój komputer > Narzędzia > Opcje folderów > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Następnie wejdź na dysk C do ukrytego katalogu RECYCLER (to jest prawdziwy folder docelowy Kosza) i popatrz jaką nazwę ma podfolder zaczynający się od S-1-.....

2. Start > Uruchom > cmd i wpisz komendę:

cacls C:\RECYCLER\S-1-....\Dc122 /E /G Wszyscy:F

Oczywiście pod "S-1-...." podstawiasz dokładną nazwę katalogu pobraną w punkcie 1.

3. Po wykonaniu wszystkiego opróżniasz Kosz.

Zastosowalem sie do wszystkiego co tam pisze tylko ze ta komeda u mnie nie dziala, jedyne co to zmnienila nazwe tego elemetu ktory nie chce sie usunac na: Dc122 /E /G Wszyscy:F, wczesniej bylo czy chcesz usunac Windows, jak daje oproznij kosz to wyskakuje nadal Dc38-odmowa dostepu. I wlasnie jaka poprawna komede powinienem zastosowac.

Nazwa tego podfolderu to u mnie , a raczej sciezka to: C:\RECYCLER\S-1-5-21-1202660629-492894223-682003330-1003, z reszta jedyna jaka tam jest

Windows XP Sp3, Combofix usuniety joz prawidlowo. Bede wdzieczy za pomoc.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Zastosowalem sie do wszystkiego co tam pisze tylko ze ta komeda u mnie nie dziala, jedyne co to zmnienila nazwe tego elemetu ktory nie chce sie usunac na: Dc122 /E /G Wszyscy:F, wczesniej bylo czy chcesz usunac Windows, jak daje oproznij kosz to wyskakuje nadal Dc38-odmowa dostepu. I wlasnie jaka poprawna komede powinienem zastosowac.

Wnioski: komenda zadziałała, a w Koszu jest więcej zablokowanych obiektów. Musisz powtórzyć po kolei tyle razy komendę, ile błędów się zgłosi, podmieniając oczywiście w komendzie nazwy obiektów (teraz wygląda, że Dc38 idzie). Dla porównania temat, w którym użytkownik musiał wykonywać multum komend, aż doszedł do finału: KLIK.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...