roger11 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witam , ostatnimi czasy mam problem z komputerem a mianowicie: 1. komputer często sam się restartuje przy normalnym użytkowaniu , wydaję mi się że moze byc to spowodowane grzaniem sie komputera albo wirusem ale nie jestem fachowcem. 2. często wyskakują raporty o błędach explorer.exe 3. i co jest bardzo irytujące non stop wyłącza mi Google Chrome tzn. robi się niebieksi ekran i komunikat "Niedobrze - podczas wyświetlania strony internetowaej wystąpił problem" i trzeba odświerzyć stronę , często też przeglądarka się wyłącza i wyskakuje błąd " Przeglądarka uległa awarii " Jest to strasznie irytujące , próbowałem wszytskich sposobów jakie podaje google ( wyłączałem zapory , kasowałem profil w przegladarce i reinstalowałem) ale nic nie pomaga. Mam nadzieję że zdołacie mi pomóc , niżej załączam logi. Piszcie co mam jeszcze dołączyć itd. DirectX: DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Procesor: Intel Pentium 4, 2815 MHz (14 x 201) Płyta główna: Gigabyte GA-8IPE1000-G v4 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 6800 XT (128 MB) System Operacyjny: Windows XP Professional / SP3 Dysk fizyczny ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Wprawdzie zabrakło tu loga z Gmer pod kątem rootkitów, ale w OTL nie widać nic infekcyjnego. Dla świętego jednak spokoju wykonaj tego Gmera. Wspominasz o restartach, pokaż najnowsze zrzuty pamięci według instrukcji z punktu 5: KLIK Odnośnik do komentarza
roger11 Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Próbowałem robić Gmera , ale po chwili skanowania komputer się restartuje... zapakowałem pliki minidump: http://www4.zippyshare.com/v/23617783/file.html Zauważylem że wyrzuca mnie ze wszytskich przeglądarek , nie tylko z chrome..może da się coś z tym zrobić może przeskanować jakimś dobrym anntywirusem bo nie raz nie moge nawet skorzystac z internetu bo mie odrazu wywala ? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Zrzuty pamięci przemieliłem i odczytałem i jest tam głównie na przemian ntoskrnl.exe + win32k.sys jako przyczyna. To wskazuje na sprzęt i właśnie do takiego działu przenoszę temat. Tam już zajmą się odpowiednie osoby. Odnośnik do komentarza
roger11 Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Ok , mam nadzieję , że da się coś z tym zrobić... Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Pobierz ten program http://www.hwinfo.com/download32.html i daj scrina z -Summary- oraz -Sensors- (prosze tak rozciagnac okno aby wszystkie parametry byly widoczne). Dodatkowo loga z -Save report- w tym samym programie. Prosze o wszystkie dane zasilacza. Kolega ma bardzo nowy sterownik nVidia? Panel sterowania NVIDIA 301.42 Co nie zawsze jest dobrym rozwiazaniem przy starszym sprzecie. Test pamieci RAM pewnie tez bedzie potrzebny. Czekamy na scriny i loga. Odnośnik do komentarza
roger11 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Zasilacz Procomp atx ky-400w SPECYFIKACJA: Model KY-400W Moc 400W Standard ATX 2.0 Napięcie wejściowe 230V Złącza 1 x 20 + 4 Pin ATX 1 x 4 Pin 2 x 4 Pin (Molex) 1 x 4 Pin FDD 1 x 15 Pin SATA Chłodzenie 1 x wentylator 120mm i link do loga bo nie mogłem dodać jako załącznik...z góry thx za pomoc http://www64.zippyshare.com/v/14543039/file.html Odnośnik do komentarza
Mikouaj Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Najpierw sprawdziłbym kompa na MARKOWYM zasilaczu. Mając już pewność, że zasilacz jest dobry, warto sprawdzić pamięci MemTestem i wgrać starsze sterowniki od k. graficznej. Odnośnik do komentarza
roger11 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ale przez tyle lat co miałem tego kompa wszystko było OK. a stery wgrywałem jakiś czas temu i też nie było żadnych problemów. Odnośnik do komentarza
Mikouaj Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Możemy bez sensu dyskutować, lub przyjąć za fakt, że sprzęt się psuje. Tym bardziej lipny, taki jak twój zasilacz. Zrób wszystko o co prosiłem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi