Skocz do zawartości

Ukash - zablokowany komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W sobote wieczorem podczas gry w Counter Strike, chciał mi się pobrać plik "cstrike.exe" ze strony "free-leaks.com" czy coś w tym stylu, nie myśląc wiele, wcisnąłem enter i nieświadomy niczego, grałem dalej.

Przez pierwsze 2 dni było dobrze, ale dzisiaj pojawił się źle przetłumaczony komunikat że "komputer został zablokowany"

Czytałem już wiele postów i wiem że nie jestem jedyny.

Dorzucam logi i proszę o szybką i fachową pomoc ;)

Z góry dziękuje.

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Na poczatek mała uwaga - piobieraj OTL tylko ze strony oryginalnej, którą znajdziesz w przyklejonym temacie na naszym forum, bo wygląda, ze pobrałeś program ze źródła zewnętrznego:

PRC - [2012-07-02 22:02:19 | 000,577,024 | R--- | M] (OldTimer Tools) -- C:\Users\KRIS\Desktop\OTL_3.2.21-[www.legalne.info].exe

Poza tym oprócz infekcji "Ukash" to tutaj niestety jest też ślad wirusa Sality, który infekuje pliki .exe na dysku. Nie wiadomo czy ta infekcja jest tu obecnie aktywna. Spróbujemy to usuwać wszystko i będzie trochę roboty.

1. Pobierz SalityKiller. Wykonaj nim skan powtarzany tyle razy, dopóki nie uzyskasz zwrotu zero zainfekowanych.

2. Wejdź w panel usuwania programów i odinstaluj pozycje: SoMud DB Toolbar / Deinstalator Strony V9

3. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
[2011-05-01 20:58:25 | 000,000,000 | ---D | M] (2conv.com Toolbar) -- C:\Users\KRIS\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\p393fevb.default\extensions\toolbar@2conv.com
O4 - HKCU..\Run: [TSWorkspace] C:\Users\KRIS\AppData\Local\Microsoft\Windows\150\TSWorkspace.exe ()
[2012-07-01 20:52:19 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\KRIS\AppData\Roaming\hellomoto

:Files
netsh firewall reset /C
autorun.inf /alldrives
C:\Users\KRIS\AppData\Local\Temp*.html
C:\Users\KRIS\AppData\Local\Microsoft\Windows\150

:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

4. Uruchamiasz OTL ponownie i wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Daj też znać czy SalityKiller coś wykazał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...