pum4 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 witam. tak duzo wirusow i trajanow mi sie sciagnelo ze komputer co chwile sie calkiem zatrzymywał. Poza tym wyłączyły mi nod32, nie wiem jak to mozliwe ale nie moglem go nawet ponownie zainstalować, wiec zainstalowałem avasta. Przeskanowałem komputer combofix-em i nie wiem co dalej zrobić... Dzieki za jakies wskazowki Tom ComboFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 tak duzo wirusow i trajanow mi sie sciagnelo ze komputer co chwile sie calkiem zatrzymywał Objaśnij gdzie te trojany były (precyzyjne ścieżki dostępu), co je wykryło. Przeskanowałem komputer combofix-em i nie wiem co dalej zrobić... Na przyszłość, ComboFix to nie jest narzędzie domowego użytku ani normalny "skaner": KLIK. Poza tym, to nie jest log z pierwszego uruchomienia i w ogóle nie pokazuje co się działo przy pierwszym podejściu: Czas ukończenia: 2012-06-26 20:59:52ComboFix-quarantined-files.txt 2012-06-26 19:59ComboFix2.txt 2012-06-25 19:49 Z katalogu C:\Qoobox wyciągnij pierwszy log z serii i dołącz tu. Dostarcz również wymagane zasadami działu logi z OTL. . Odnośnik do komentarza
pum4 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 hej. odpaliłem kilka programow antytrojanowych np: hitmanpro, removefakeantivirus, stinger, trjsetup, hijack, kazdy cos znalazl i pewnie usunal od razu bo na razie mam spokoj. No i avast duzo usunal. Loga z tego katalogu C:\Qoobox nie moge znalezc, w ogole takiego katalogu nie ma, ale to ja jestem idiota wiec sorry za zawracanie gitary Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Proszę ponownie o wykonanie logów z OTL. odpaliłem kilka programow antytrojanowych np: hitmanpro, removefakeantivirus, stinger, trjsetup, hijack, kazdy cos znalazl i pewnie usunal od razu bo na razie mam spokoj. Przedstaw raporty z tych narzędzi co usuwały. I ciekawe co usuwał "Hijack", skoro ten program nie prowadzi żaden automatycznej detekcji malware (!), odczyt z tego narzędzia dopiero należy zanalizować ... co i tak jest tu w ogóle niezasadne, gdyż HijackThis jest kompletnie niezgodny z systemem 64-bit (!), pokazuje głupoty na tym systemie. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi