tomcio123 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam, na dysku C gdy odznacze ukrywane plików systemowych i ukryte foldery oraz pliki, oraz zaznacze min. pagefile.sys i hiberfil.sys to pokazuje, że mam zajęte ok. 42 GB, a jak kliknę na właściwości dysku to pokazuje ok. 48 GB, to te 6 GB to co to może być? Do tego na dsku D nic nie mam a pokazuje ok. 830 MB zajęte. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Do tego na dsku D nic nie mam a pokazuje ok. 830 MB zajęte. Pokaż obrazek z zarządzania dyskami. Do identyfikacji zajętości dysków przez pliki użyj SpaceSniffer - w TYM poście masz opis i link. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 tomcio123, metoda z zaznaczaniem plików na dysku, nawet jeśli ustawiłeś pokazywanie wszystkich ukrytych, jest niedokładna, ponieważ nie obliczy folderów do których nie ma dostępu / blokada na bazie uprawnień. Pierwszy z brzegu przykład: foldery od Przywracania systemu. To Właściwości dysku są metodą wiarygodną. Jeśli chcesz zdiagnozować co i gdzie zajmuje miejsce, to możesz posłużyć się darmowym programikiem portable SpaceSniffer. Z prawokliku na program należy skorzystać z opcji Uruchom jako Administrator (wtedy przeliczy i katalogi SVI), a przed uruchomieniem skanu dysku ustaw z menu Edit > Configure > Show Unknown Space. EDIT: Pisałam nie widząc Twojej odpowiedzi wieslaw531. . Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ok. dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi