pomidorek Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam Od jakiegoś czasu (ok. miesiąc) mam problem z komputerem: bardzo wydłużyl się czas jego uruchamiania. Początkowo próbowałem defragmentacji dysku, ale to nie pomogło. Skanowalem Avastem, Malwarebytes' oraz Kaspersky Virus Removal Tool, nic nie znalazły. SMART dysku też nie wykazuje problemów z nim. I tu pojawia się moje pytanie-czy coś widać w logach? Pozdrawiam Pomidorek gmer.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 W logach nie widać nic związanego z infekcją. Nie tędy droga. Temat zmienia dział. 1. Wykonaj kosmetyczne usuwanie pustych usług - wklej do notatnika ten tekst: sc delete VBoxNetFlt sc delete UCORESYS sc delete sptd sc delete SetupNTGLM7X sc delete NVR0Dev sc delete NTACCESS sc delete MSICPL sc delete GMSIPCI sc delete EverestDriver sc delete dtscsi sc delete CrystalSysInfo sc delete catchme sc delete Cardex pause Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT >>> uruchom ten plik 2. Sprawdź czy problem występuje na czystym rozruchu: KLIK. Niewykluczone, ze problem tworzy Avast + Comodo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi