adamek Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam, dzis zauwazyłem ,ze komp mi sie wiesz jak ogladałem film na youtube,pozniej jak kamerke podlaczylem to z 2 razy mi sie zawiesił.Czy moze to byc problem z grafika,wlasnie przez takie bledy zmienili mi karte z hd 4890 na hd 4890 rapotor 2 giga,ale znowy pojawia sie ten sam problem ,moze zasilacz trefny,wczesniej tamte hd 4890 bylo popsute to i ta nowa grafika tez by była j???dziwne a moze jakis podzespól pali k.graf niewiem,czekam na wskazowki ?? zasilacz 550w chifteac plyta gigabyte p 35 hd 4890 raptor, dysk twardy 500 giga western,procek i5 2.66 obudowa ninja. Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Masz najnowsze sterowniki do karty graficznej zainstalowane? Sprawdź temperatury programem Everest na przykład czy GPU-z i podaj na forum. Może sprzęt się przegrzewa. I pokaż też screen z BSOD-a. Przepisz kod. I zainstaluj to: http://www.fiberdownload.com/Download/19771/BlueScreenView i daj zrzut z uruchomionego programu, powinien pokazać co jest przyczyną ekranów śmierci. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam,sorry ze długi nie pisałem,i znowy zaewiecha prz ogladaniu filmu pomaga reset identyczne zahcowanie jak na poprzedniej k.graficznej,Czy format pomóglby??bo sie zastanawiam,szkoda danych i czasu;/,a sterowniki to najnowsze mam nic nie kreciłem nic nie robiłem.Z temperatury chyba sa zbyt duze.: AUX 47 ST GPU DIODE(DISPIO) 64 ST GPU DIODE(MEMI0) 74 ST GPU DIODE(Shader)65 STOPNI WDC 35 ST PROCESORY PO 45 NA KAZDYM RDZENIU ,ppłyta głowna 25st obudowa ninja 3 wiatraki smigaja Czekam na wskazowki,bo do serwisu sklepu tez nie mam zaufania Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Spróbuj zainstalować jakieś starsze sterowniki do grafiki, wyczyść komputer od środka. No i koniecznie wykonaj to o co wyżej prosiłam. I zainstaluj to: http://www.fiberdown.../BlueScreenView i daj zrzut z uruchomionego programu, powinien pokazać co jest przyczyną ekranów śmierci. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Adamek - jeśli masz dalej zainstalowaną ta fizykę to ja odinstaluj, i testuj. Generalnie tak: uruchom driver sweeper i odinstaluj wszystko związane z grafiką, zainstaluj tylko najnowsze catalysty i testuj. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam,zamiescilem txt z programu .Hey Marek,ale jak mam testowac grafike jakims 3dmark,przeciez mam najnowsze stery ;/. zrzucik2.txt Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Microsoft Corporation C:\WINDOWS\system32\drivers\dxg.sys dxgthk.sys 0xb87bc000 0xb87bcd00 0x00000d00 0x3b7d8438 2001-08-17 22:53:12 Microsoft® Windows® Operating System DirectX Graphics Driver Thunk 5.1.2600.0 Zainstaluj najnowszego DirectX na sam początek. Kiedy miały miejsce BSOD-y? Bo tam same stare daty widzę. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 No zaraz zaktualizuje directa te bsody mialy miejsce z jakis miesiac a najgorze i czeste byly przy uruchamianiu kamerki vodafone.I dziwi mnie ta zamułka w gta iv przy deszczu.Zaraz sprawdzimy,ale jak sprawdzic czy komp bedzie sie resetował ,mam wlaczyc film na caly dzien ? Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Najpierw to usuń zawartość katalogu C:\WINDOWS\Minidump bo masz tam błędy sprzed kilku lat. A jak wyskoczy Ci BSOD to odpal program BlueScreenView i daj z niego zrzut/zapis. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dziwne aktualizuje program z poprzedniej wersji i taka sama wersje mam po instalacji nowej 9.2.... na xp biore uruchom-dxdiag i i zawsze pisze ta samwersja co przed instalacja nowej a w pliku setup nowej instalki podpisana jest stara wersja a plik sciagam z dobreprogramy.pl i nawet ta wersje web sprawdzalem i wyskakuje ze nie mapotrzeby instalacji directa bo jest nowy,dziwne. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam, czekam na dalsze wskazówki??Narazie nic nie wyskakuje nie zacina sie Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Jeśli nie wyskakuje to nic nie zrobimy. Miejmy nadzieję, że jest dobrze. A jak wyskoczy Ci BSOD to uruchamiasz BlueScreenView i dajesz z niego zrzut. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam, znowu komp sie zawiesił tym razem przy graniu w mirrors,żadnego blue scrrena nie bylo tylko burczoacy zwis i reset pomógł.Co z tym zrobic wiecie oco tu chodzi?? Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Przeczyściłeś komputer w środku? Zaktualizowałeś sterowniki? Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No za chwilke to zrobie,bo nowe stery wyszły widze,i odrazu przeczyszcze.Dam znac jak znowu sie zatnie,to samo sie dzieje co w poprzedniej nowej k.graficznej moze zasilacz jest trafiony. Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 To zainstaluj sterowniki, przeczyść komputer w środku z kurzu i zobacz czy gra będzie się zacinała. Masz wysokie temperatury, które mogą być spowodowane kurzem właśnie. Przy okazji - jeśli rozkręcisz komputer sprawdź czy masz mocno zamocowany cooler, czy nie jest poluzowany. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Jak na razie nic sie nie dzieje ,ale zaraz po wylaczeniu temp grafy miala 83 80 st. a wiatraczek jest dobrze umocowany jak przyciskam to sie wciskajakby na sprezynie byl.wyczysciłem z kurzi i zainstalowalem nowe stery zobaczymy co bedzie sie dziac. Odnośnik do komentarza
rokko Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 ,ale zaraz po wylaczeniu temp grafy miala 83 80 st. Za wysoka temperatura, dojdzie do granicznego poziomu i klops. Zamontuj dodatkowy wentylator najlepiej 12 calowy, zepnij kable ze sobą, aby udrożnić przepływ powietrza, w ostateczności kup wydajniejszy radiator i/lub wiatraczek, jeżeli grafika po OC zrezygnuj z tuningu. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Teraz gdy przegladam stronki to ma temp 76 st.(gpu diode(memi0) Czy w takiej sytuacji karta podlega gwarancji bo chciałbym oddac ja do serwisu??? Ta grafika to raptor 2 giga pewnie jest fabrycznie podkrecana i stad te temp.i zwisy systemu. Jutro dam ja do sklepu,i niech wysyłaja do serwisu. Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Hey Pany wymienili mi na 5830 ,sam niewiem czy lepiej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
adamek Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) pANOWIE ZNOWYU TO SMAO ZAWIECH ANA FILMACH I RESET POMAGA,ALE NA ZASTEPCZEJ GF 220 NIE BYLO TaKICH PROBLEMOW TA 5830 MOZE TEZ WADLIWA ,CZY PRZYPADKIEM JAKAS CZESC NIE PSUJE TYCH K.GRAFICZNYCH??Prosz o wskazowki Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi