picasso Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Grapcio, chyba nie rozumiem co mówisz. Mówiłeś "przy uruchamianiu pokazuje mi się ekran logowania, a żadnego hasła nie ustawiałem", a teraz "dalej nie pokazuje się okienko "Zapraszamy" przy włączeniu". To stoi w sprzeczności. Objaśnij mi jakie ekrany mają być widzialne i co jest widzialne zamiast nich. Odnośnik do komentarza
Grapcio Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Jak na razie jest tak: 1. Włączanie BIOSU, test POST 2. Ekran z parametrami 3. Logo XP, włączanie się systemu 4. Jest ciemny ekran 5. Od razu przechodzi do systemu. A chcę mieć tak: 1. to samo 2. to samo 3. to samo 4. Ekran Zapraszamy 5. System się normalnie włącza. Ehh, wiem, mieszam Poza tym, jak wyłączam komputer, jest taki ekran, a chcę mieć (jak po świeżej instalacji) - taki. Jeśli jeszcze coś jest niezrozumiałe, to wytłumacze. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Wynika z tego, że masz ustawiony typ klasyczny logowania. Panel sterowania > Konta użytkowników > Zmień sposób logowania i wylogowywania użytkowników > Użyj ekranu powitalnego. Odnośnik do komentarza
Grapcio Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Działa Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Sam bym tego na 100% nie zrobił. OTL sam się sprzątnął, AdwCleaner co prawda usunął skórkę z FF (ale to nie ważne), ale też dobrze się spisać. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 AdwCleaner co prawda usunął skórkę z FF (ale to nie ważne), ale też dobrze się spisać. AdwCleaner nie usuwał nic z tego obszaru, kasował tylko składniki śmieciowe sprzęgnięte z Internet Explorer. To na pewno powiązane z AdwCleaner? Tu już nie zgadnę o co chodzi z wyresetowaną skórką. Odnośnik do komentarza
Grapcio Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Możliwe, że był to skrypt OTL, bo te dwie czynności były wykonywane w tym samym czasie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 To już prędzej prawdopodobne, gdyż skrypt przetwarzał preferencje Firefox (wyszukiwarki i martwe rozszerzenia). W skrypcie nie było nic związanego bezpośrednio ze skinem FF, ale mogły wystąpić niefortunne okoliczności rozwalenia preferencji poprzez sam fakt "grzebania" tam np. przy czynnym Firefox. Oczywisty kierunek na reinstalację skórki. Problemy rozwiązane. Temat zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi