tomcio123 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam mam przydzielone IP automatyczne, wcześniej sam przydzielałem własne IP dzięki temu mogłem sobie odblokować dany port, teraz mając automatyczne IP nie jest podane IP przez co nie mogę bo nie wiem jak odblokować port. Router mam ZTE ZXV10 W300 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie masz tam możliwości uczynienia statycznego wpisu w DHCP (Assign static IP)? Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 A jak i gdzie to mam zrobić bo nie wiem? ps. znalazłem i ustawiłem adres IP z automatycznego na ręczny i o dziwo też nie można odblokować portu na stronie "canyouseeme.org" wyskakuje error. Z tym, że znalazłem jeden szczegół, w stacjonarnym miałem do skonfigurowania TCP/IP a na laptopie mam TCP/IPv4 więm może to jest problem? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Masz dostęp do strony konfiguracyjnej routera? Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 tak mam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 No to tam masz szukać. Z tym, że znalazłem jeden szczegół, w stacjonarnym miałem do skonfigurowania TCP/IP a na laptopie mam TCP/IPv4 więm może to jest problem? Nie, to jest to samo. Jeżeli pisze IP bez podania wersji, to prawie zawsze jest to IPv4. Daj raport z Net-log. Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 A gdzie znajdę Net-log? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 W przyklejonych tematach w dziale Sieci: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 A tak w ogóle to mam problem z połączeniem internetu, za każdym razem gdy włączam laptopa to muszę sam włączać internet poprzez klikanie na: Diagnostyka sieci systemu Windows i po analizie pokazuje poprawkę - to ją pobieram i po chwili mam już internet. ps. Już rozwiązałem problemy, internet cały czas działa, po prostu WLAN miałem wyłączony i dlatego na starcie systemu mi rozłączał, a port pomimo, że nie został odblokowany to utorrent pobiera mi na max. Można zamknąć temat. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi