gacek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witajcie. Posiadam dość osobliwy problem z tym rupieciem. Około cztery lata temu odnawiałem mój komputerek. Wymieniłem wtedy kartę graficzną (z Radeon 9200 SE na Radeon HD 3650), zasilacz (Codegen na Chieftec 400 W), pamięć (256 MB GoodRam na 1 GB GoodRam) i napęd DVD (na TSSTcorp SH-S222A). Problem w tym, że napęd bez przerwy pracuje: próbuje czytać płyty, których nie ma i pipka nieustannie. Jak ma fazę to potrafi unieruchomić start Windowsa. Jest to naprawdę wkurzające. Można jakoś uspokoić ten chory napęd? Dodawać jakieś logi? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 O c z y w i s t e jest chyba zdiagnozowanie sytuacji poprzez podmianę napędu DVD na inny, 100% sprawny i konstatacja: świruje jak przedmiotowy Samsung SH-S222A, czy nie. Dalej na razie nie ma co gdybać. Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 O c z y w i s t e jest chyba zdiagnozowanie sytuacji poprzez podmianę napędu DVD na inny, 100% sprawny i konstatacja: świruje jak przedmiotowy Samsung SH-S222A, czy nie. Też nad tym myślałem. Nie posiadam jednak obecnie działającego napędu. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 No to masz kolego problem do rozmyślania na długie samotne zimowe wieczory. Retorycznie nie bedę pytał ile kosztuje nowy napęd DVD w sklepie a ile używka na Allegro np. bo to śmiech na sali. Ludzie więcej dziennie na fajki wydają.. Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 No to masz kolego problem do rozmyślania na długie samotne zimowe wieczory. Mam zagadkę do rozwiązania...Kupię sobie napęd wtedy, gdy kasy do portfela przybędize (u mnie narazie krucho). Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) 18zł http://allegro.pl/na...2411644046.html z dostawą 31zł. No to naprawde nie są duże kwoty. Ewentualnie poszukaj ze swojej miejscowości z możliwością odbioru osobistego. P.S Używki są nawet po 8zł. Edytowane 22 Czerwca 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Może uda się wyskrobać skądś ok. 40 zł. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi