Skocz do zawartości

Nie działają strony antywirusów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem tu nowym użytkownikiem więc niewiem do kogo mam się zwrócić, ale mam "problem" Mialem jakiegoś rootkita czy coś pobrałem combofixa i robilem wszystko z instrukcją, na końcu wyskoczyło mi okienko notatnika czyli ten log cały. Trzeba by było to jakoś zdiagnozować chyba ? PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC !!!! aaaa i jeszcze dodam, że teraz znowu juz po tym combofixie probowalem wejsc na strony z antywirusami i się nieda ;/ Właśnie dorzucam loga OTL! bo przed chwilą zrobilem scan ! dorzucam Extras ! i Log z Gmera ! To już chyba wszystkie Logi jakie miałem zamieścić. Wiem, że nie ładnie pośpieszać ale potrzebuję czystego komputera i jeszcze raz przepraszam :)

OTL.Txt

Extras.Txt

gmer.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Dlaczego usunąłeś log z ComboFix?! Nie kazałem ci tu nic usuwać tylko dostarczyć nowe raporty i powinieneś to zrobić w nowym poście, a nie w edycji pierwszego. Tym sposobem nie mam wglądu do loga z ComboFix, a to też jest istotne.

1. Wejdź w panel usuwania programów i odinstaluj śmieci sponsoringowe - Babylon toolbar on IE / KC Softwares Toolbar

2. Pobierz i uruchom AdwCleaner z opcji Delete

3. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
NetSvcs: ppmfwysn - C:\WINDOWS\system32\tycxonig.dll ()

:Files
C:\WINDOWS\system32\*.tmp
C:\WINDOWS\system32\tycxonig.dll

:Services
ppmfwysn
mbr
hwdatacard
huawei_enumerator
GAGPDrv
ewusbnet
catchme
xndlut
wuhol
xkpga
zefdaj

:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
"6528:TCP"=-

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

4. Pokazujesz nowe logi z OTL ze skanowania i nowy z Gmer.

Trochę dziwne z tym adwcleanerem bo włączylem przez delete i odrazu mi kompa resetowalo po wlaczeniu wyskoczyl log odrazu , tylko, że wcześniej nie wprowadzalem tego skryptu

Tak jak Moderator powiedział, zakładam nowy temat aby pan lepiej znajdował.

Czyli.. nie załadałem tego skryptu jeszcze a wlaczylem ten program przez opcje delete i po czym nastapil reset kompa. Po wlaczeniu wyskoczyl mi tekst z logiem oto one

AdwCleanerS2.txt

Co ty wyprawiasz?! Nie zakładaj tu nowego tematu, to u nas zabronione. I ja wcale nie pisałem abyś pisał nowy temat tylko nowy post pod spodem. Temat łączę. Log z AdwCleaner nie jest mi potrzebny (nie prosiłem o niego), wykonuj dalsze kroki od punktu 3.

Trochę dziwne z tym adwcleanerem bo włączylem przez delete i odrazu mi kompa resetowalo po wlaczeniu wyskoczyl log odrazu , tylko, że wcześniej nie wprowadzalem tego skryptu

Tu nie ma nic dziwnego. AdwCleaner musi zrestartować komputer aby skutecznie usunąć odpadki po toolbarach.

Wszystko poprawnie wykonane. Możesz przejść do czynności końcowych:

1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL.

2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK

3. System jest nieaktualny. Należy zainstalować Service Pack 3 i zaktualizować wymienione programy do najnowszych wersji:

Windows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 2 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation

Internet Explorer (Version = 6.0.2900.2180)

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216032FF}" = Java 6 Update 32

Szczegóły aktualizacyjne: KLIK

To by było na tyle i problem powinien minąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...