forii Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam Posiadam karte graficzną Gigabyte GTX 465 1GB RAM i od dłuższego czasu mój 1 wiatraczek od karty graficznej wydaje brzęczący dźwięk, gdy jednak przycisne palcem tam gdzie jest naklejka na środku tego wiatraczka(czyli zmniejsze obroty) to dźwięk znika lecz po paru min i tak wraca. Oddałem na gwarancje karte, gość mi posmarował ten wiaraczek, na początku było ok ale potem wszystko wróciło do normy. O co tu więc chodzi? Co trzeba zrobić, żeby zniwelować ten wkurzający dźwięk? Próbowałem kiedyś oczyszczać stacje z kurzu ale nadal to samo, więc to nie tego wina. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Wymienić wiatrak na nowy. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A ile to będzie trwało?.. ja potrzebuje komputera, nie mam zamiaru czekać pare tygodni na moją karte graficzną.. Karta jest dobra wymiana wiatraczka to pewnie dluugo zajmie Czy oni dadzą mi jakąś inną wzamian? Na pewno nie. I może trzeba posmarować to jakimś innym smarem? i wtedy zadziała? Serio nie ma innej opcji niż wymiana? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Serio nie ma innej opcji niż wymiana? Jest inna opcja. Nazywa sie - samodzielna wymiana wiatraczka. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Możesz smarować aż urwiesz..nic to nie da. Samo założenie wiatraka (jeśli będzie dostępny odpowiedni) to 10 minut roboty. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Czy jest więc możliwość, żeby iść do serwisu i powiedzieć żeby zamówili nowy wiatraczek do mojej karty graficznej a ja w tym czasie czekałbym ze swoją całą karta graficzną w domu? czy jednak może musze im koniecznie oddać ta karte graficzną, oni wysyłają ją i tam naprawiają razem.? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 A to pytaj w serwisie. Przeważnie mają na miejscu taki towar. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 oooo ok dzięki obyyy! w sluchawkach jak siedze to nie slychac tego dzwieku ale jak zdejme to slychac i kazdy jak przechodzi tak smao Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Rozumię, że należysz do miłośników trzepania periodycznie tej samej piany?: http://www.fixitpc.p...rty-graficznej/ Tam już (chyba) wszystko zostało powiedziane... Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Czy czasem taką karte graficzna jak oddaje sie na gwarancje oni nie wysylaja do producenta? i oni to sami tam naprawiaja a nie tam gdzie kupilem? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Masz dwa wyjścia. Możesz skorzystać z gwaranacji producenta..wtedy jest tak jak piszesz. Albo korzystasz z niezgodności towaru z umową. I wtedy sklep odpowiada za wymianę/naprawę towaru. LINK. Najlepiej iść do sklepu i się dogadać. A jak nie to przyzwyczaj się do brzęczącego wiatraka który się kiedyś zatrzyma a karta może się spalić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi