krzaczek13 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam. Jetem nowy na forum ale mam problem z otwieraniem plików z rozszerzeniem.exe. Przy próbie otwarcia pliku wyskakuje mi błąd "System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urzadzenia, ściezki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu. " Wie może ktoś co z tym zrobić. Próbowałem wieloma sposobami ale żadem nie działa. Mam Windows 7 x86 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Poproszę o log z OTL. Pobierz wersję COM a nie EXE. Odnośnik do komentarza
krzaczek13 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Tu jest OTL: http://wklej.eu/index.php?id=9e3c923f33 a tu extras: http://wklej.eu/index.php?id=2522cb8170 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 mam problem z otwieraniem plików z rozszerzeniem.exe. Przy próbie otwarcia pliku wyskakuje mi błąd "System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urzadzenia, ściezki lub pliku.Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu. " Czy w Trybie awaryjnym też jest taki problem? Jako podejrzany nasuwa się GData Internet Security. Dostatecznie silny mechanizm, by blokować egzekwowanie określonych procesów. Dodatkowe komentarze: 1. Tu była owszem jakaś infekcja, ale wpis już jest pusty: O4 - HKCU..\Run: [Fmyuyz] C:\Users\Krzaczek\AppData\Roaming\Fmyuyz.exe File not found Usuń to. Wejdź w Tryb awaryjny, uruchom regedit, wejdź do klucza; HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Skasuj wartość Fmyuyz. 2. Gdy się uporasz z problemami otwierania plików EXE, należy wykonać aktualizację Windows: 64bit- Home Premium Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 8.0.7600.16385) . Odnośnik do komentarza
krzaczek13 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 W trybie awaryjnym działa jak należy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Skoro tak, to jak mówię: GData do sprawdzenia. Najbardziej podejrzany program (i nie ładuje się w Trybie awaryjnym). Odnośnik do komentarza
kyuu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 mam ten sam problem. Gdy próbuje włączyć coś z .exe to nie idzie. W trybie awaryjnym rowniez jest ok. Pomozcie mi jakos :> prosze. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 kyuu proszę się nie dopisywać do cudzych tematów. I nic nie wiadomo o Twoim systemie. Proszę dostarczyć raporty z OTL, podane już, że zamiast EXE można uruchomić alternatywne wersje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi