yas Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Do mnie lopatologicznie trzeba!!! Dzieki! Czy to o to chodzi? Udalo mi sie? MiniRegTool by Farbar Ran by Administrator (administrator) on 2012-06-21 12:39:32 ==================================== HKLM\SYSTEM\ControlSet003\Services\zskbdrva not found. Dodaje logi z OTL i GMER. OTL3.Txt gmer2.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Komputer znowu zaczyna mie "zacinac",. wchodze na dana strone,po chwili pojawia mie sie komunikat, strona nie moze byc otworzona i znika, a po chwili otwira mi si ok 50 okien.... Jakie okna, czy to jakieś popupy reklamowe? Ja tu w logach nie widzę już oznak czynnej infekcji. Wykonaj następujące operacje: 1. Usuń szczątki adware OpenCandy. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete. Po tym w narzędzi zastosuj Uninstall. 2. Odinstaluj w prawidłowy sposób ComboFix. ComboFix miał błąd deinstalacji i jest wymagana najnowsza wersja narzędzia, która ma to już skorygowane. Pobierz ponownie ComboFix.exe na Pulpit. W Start > Uruchom > wklej komendę i zatwierdź jej wykonanie: "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\ComboFix.exe" /uninstall Gdy komenda ukończy, w OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z jego kwarantanną. Funkcja wymaga restartu. 3. Zainstaluj darmowego antywirusa Avast i wykonaj za jego pomocą pełne (a nie ekspresowe) skanowanie systemu. Zgłoś się tu z wynikami. Tu jeszcze będą wymagane obowiązkowe aktualizacje systemowe, bo Windows ma krytyczny poziom zabezpieczeń (przyczyna infekcji), ale w pierwszej kolejności należy się upewnić, że nie ma już trojanów. . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi