apophis330 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Facebook właściwie nie działa ale tylko czasami chodzi jest tak od paru dni tzn wpisuje login hasło i się loguje długi czas i wybija błąd po długim wczytywaniu nie możne się zalogować inne strony działają bez zarzutu tylko ta z tego co wiem nie działa.Przy skanie z otl wybija mi to Win 32 error code 23 data error (cycling redundancy check) i pokazuj się tylko log z otl a extras nie próbowałem kilka razy skanować dalej to samo opcje dobrze zaznaczone OTL.Txt Gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Brak oznak infekcji. Temat przenoszę do działu Sieci, dostarcz log z Net-Log. Nie jesteś pierwszym, który ma ostatnio taki problem, więc może jest to problem po stronie Facebooka w zetknięciu z określoną lokalizacją / problematyka DNS. Upewnij się jednak, że nie przykłada ręki do problemu Wefi oraz osłona rezydentna ESET. Poboczne komentarze: 1. Wyczyść system z adware: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{afdbddaa-5d3f-42ee-b79c-185a7020515b}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{afdbddaa-5d3f-42ee-b79c-185a7020515b}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0D7562AE-8EF6-416d-A838-AB665251703A}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{AD22EBAF-0D18-4fc7-90CC-5EA0ABBE9EB8}] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG > z prawokliku Scal 2. Odinstaluj uTorrent Toolbar w trzech miejscach: menedżer dodatków Firefox, menedżer rozszerzeń Google Chrome oraz Panel sterowania. W menedżerze Firefox jeszcze dodatkowo Facemoods do wyrzucenia. 3. Zastosuj AdwCleaner z opcji Delete. 2. Fatalny status aktualizacji systemowych. Do nadrobienia: KLIK. Windows Vista Home Premium Edition Service Pack 1 (Version = 6.0.6001) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 7.0.6001.18000) i pokazuj się tylko log z otl a extras niepróbowałem kilka razy skanować dalej to samo opcje dobrze zaznaczone Opcja "Rejestr - skan dodatkowy" ma być ustawiona na "Użyj filtrowania". OTL uruchomiony więcej niż raz przestawia ją na Brak. . Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Odinstalowalem te dodatki z mozill itp + sweetim i tylko gdzie jest to prawokliku Scal zapisalem na pulpicie bez tej opcji Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 tylko gdzie jest to prawokliku Scal zapisalem na pulpicie bez tej opcji Ta opcja jest domyślną pozycją w menu kontekstowym plików REG. Jeśli tej opcji nie widzisz, albo albo: to nie jest plik REG (zapisaleś jako TXT) lub jest rozkojarzona akcja. Inna metoda importuj: uruchom regedit jako Administrator i z menu Plik > Importu > wskaż ten plik. . Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Wywalilem te wefi wylaczylem ochrone dostepu do stron w eset plikow i poczty(to jest ta rezydentna) i uzylem adcleaner i facebook raz dziala raz nie(zalogowalo 2 razy) internet mam z modemu cyfrowego polsatu z tym dns mozesz mnie pokierowac dolaczam tez log adwcleaner jakby byl potrzebny teraz wogole nie chodzi net-log.txt AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 z tym dns mozesz mnie pokierowac Tymczasowo zmień serwery DNS np. na Google: KLIK. To pomogło w innym temacie na forum przy nieotwierającej się stronie Facebook. dolaczam tez log adwcleaner jakby byl potrzebny teraz wogole nie chodzi Tego wątku z "nie chodzi" nie rozumiem. A po użyciu narzędzia należy go usunąć opcją Uninstall. . Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Niewaze tak mi zdanie sie zle ulozylo i wyszlo co innego ale po zmianie z automat. dns na wybrany zaczal dzialac temat zamkniety DZIENKI ZA POMOC Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi