Misiumaster Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam serdecznie . Mam problem oto z tymi słuchawkami Creative Fatal1ty HS-1000, Wiele osób ma z nimi problem, nie jestem sam. Otóż komputer nie wykrywa mikrofonu. Próba nagrywania kończy się klapą. Mikrofon działa, gdyż na Windows 7 działają bez zarzutu. Karta dźwiękowa : System : Win XP HE SP2 Proszę o pomoc. P.S. Oczywiście słuchawki ( 2 złącza ) są dobrze podłączone i mikrofon na pilocie jest włączony. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Sterowniki zainstalowane? http://support.creat...erType=1#type_1 Być może że przed instalacją sterownika będzie potrzeba instalacja aplikacji http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nLanguageLocale=1045&nDriverType=3#type_3 Ta ostatnia jest dla Windowsa XP Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 SP2!? Oj słabo. Należy zainstalować SP3, głównie ze względów bezpieczeństwa (i aktualizacje wydane po SP3, koniecznie). Chyba że masz "powód", że nie instalujesz Sevice Pack 3? Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Piotreek, niestety tam nie ma sterowników do Creative Fatal1ty. Grisza, po prostu nie chcę SP3. Jednak ostatnio zastanawiam się nad instalacją, gdyż najnowsza wersja GIMPa nie działa na sp2. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Jak nie ma jak są... Najnowsze pliki do pobrania dostępne dla Fatal1ty USB Gaming Headset HS-1000 są wymionione poniżej. [/Quote] LINK Mam problem oto z tymi słuchawkami Creative Fatal1ty HS-1000' date='[/quote']Mam czcionkę powiększyć?? @Edyta. Widzę strona źle przekierowuje z linka. Zobacz ten wyżej. Lub ten LINK Zresztą wystarczyło na stronie poklikać pod słuchawkami jest link jeśli twojego zestawu nie ma na liście i przekierowuje do angielsko języcznego wyboru. Edytowane 11 Czerwca 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ahhh, niestety mój fail. Przepraszam. Mój model to HS-800 nie 1000 Coś poradzicie :/ Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 No to masz wtyczki jack dwie tak? No to wtykasz w różowe i powinno działać. Co masz wybrane w właściwościach nagrywania w mikserze dźwięku windowsowy,?? Odnośnik do komentarza
pstrowsky Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Pytanie podstawowe słuchawki podpinasz do przedniego panelu czy z tyłu? Może sterownik pod XP ma jakiś kłopot z obsługą przedniego panelu? Podaj model płyty głównej chociaż dla orientacji. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Można zamknąć. Zainwestuje w jakiś tani mikrofon stojący Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi