Hajasz Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam. Mam Adobe Acrobat X Pro i DWG TrueView 2013 i chcę przetworzyć plik DWG do PDF Z tym nie mam żadnego problemu. Problemem jest to, że rysunek w pliku DWG jest kolorowy i taki sam jest po przetworzeniu na plik PDF w każdym z tych programów a ja potrzebuję aby był tylko w czerni i bieli. Pewnie jest to banalnie proste a ja po prostu czegoś nie zaznaczam. Bardzo proszę o pomoc jak to zrobić w którymś z powyższych programów. Odnośnik do komentarza
snemelk Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 We wcześniejszym temacie wspominałeś, że w AutoCad'zie nie miałeś opcji wybrania stylu do druku czarno-białego? Generalnie tak, jest to bardzo proste - trzeba wybrać odpowiedni styl wydruku: Plot on a black & white printer A tutaj jak to wygląda w opcjach wydruku (styl wybiera się u góry po prawej stronie): drukuj1.jpg (z tym, że sterownik AutoCad'a do drukowania do PDF daje większe możliwości)... wybór monochrome.ctb jako stylu wydruku powinien być możliwy, to standardowy styl zawsze obecny w AutoCad'zie, o ile wiem (a w konsekwencji pewnie i w DWG True View)... Jakby co: AutoCAD Tip - Plot in Black and White ala Monochrome Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Wielkie dzięki. Kurde wiedziałem, że czegoś nie zauważam (strzałki w prawym dolnym rogu), która otwiera pozostałe opcje drukowania. Wszystko teraz jasne i można zamykać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi