adwer Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nie mogę zainstalować SP1. Pojawia się błąd 0x800F0A12 Zastosowanie się od instrukcji podanej tutaj i tutaj nie pomogło. Partycja systemowa jest oznaczona jako aktywna. Mam zainstalowany drugi system (Fedora), czy to może mieć z tym coś wspólnego? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Tu może być kwestia naruszenia ewentualnie braku plików systemowych. Wykonaj komendę sfc /scannow i za pomocą kolejnej komendy przefiltruj log do wystąpień znaczników [SR]: KLIK. Zaprezentuj wynikowy log. Odnośnik do komentarza
adwer Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności. Po przefiltrowaniu log wygląda następująco: sfc.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Cytat Mam zainstalowany drugi system (Fedora), czy to może mieć z tym coś wspólnego? Tak, to od początku wskazuje na problem z układem rozruchowym. Cytat Partycja systemowa jest oznaczona jako aktywna. Partycja systemowa czy partycja z plikami rozruchowymi Windows (może istnieć dodatkowa "Zastrzeżone przez system")? Poproszę o zrzut ekranu z diskmgmt.msc, który pokaże układ partycji i która ma status aktywnej. Odnośnik do komentarza
adwer Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Oto zrzut: Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 1. Przypisałeś flagę "Aktywna" do partycji z Windows, a nie do partycji rozruchowej. Opis "Rozruch" interpretuje się na odwrót niż się nasuwa, to partycja z flagą "System" jest w istocie rozruchową. Czyli partycją z plikami startowymi jest ukryta (bez litery) pierwsza w kolejności partycja "Zastrzeżone przez system". Zdejmij flagę Aktywna z partycji C, nadpisz ją ponownie dla partycji "Zastrzeżone przez system". 2. Następnie: jest tu również niezdefiniowana ukryta partycja grubości 200MB, która wygląda na pustą (o ile diskmgmt.msc pobrał prawidłowe dane). Co to za dziwo, jaki jest jej cel? Czy to partycja relatywna do Fedory? Odnośnik do komentarza
adwer Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ta ukryta partycja została automatycznie utworzona w momencie instalowania fedory, więc być może jest jej potrzebna, szczerze mówiąc nie mam pojęcia... SP1 został zainstalowany. Serdecznie dziękuję za rzetelna i fachową pomoc. Na tym forum przywracacie wiarę w ludzi, dzisiaj mało kto bezinteresownie dzieli się swoją wiedzą, szacunek dla Was. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi