MajkelTMB Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam Widzę, że nie tylko ja mam problem z uruchomieniem tej usługi, niestety nie jestem zbytnio obyty w tych sprawach, szukając pomocy w innych tematach tego typu trochę się pogubiłem... Wklejam więc logi z OTL. Z góry dziękuję za pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Windows\tasks\Cgnnevitfu.job C:\Windows\System32\wdscore3.dll :Services VGPU tsusbhub Synth3dVsc :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Napraw wyłączone przez infekcję funkcje: Start > w polu szukania wklep services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik w usługę Centrum zabezpieczeń i Typ uruchomienia przestaw na Automatycznie (opóźnione uruchomienie), usługę zastartuj przyciskiem. Przywracanie systemu: Panel sterowania > System i zabezpieczenia > System > Ochrona systemu > zaznacz dysk z Windows i Konfiguruj > zaznacz "Przywróć ustawienia systemu oraz poprzednie wersje plików". 3. Prezentujesz nowe logi z OTL ze skanowania. Odnośnik do komentarza
MajkelTMB Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam Dziękuję za szybką odpowiedź, zrobiłem tak jak mi kazałeś, przed wygenerowaniem nowego loga wszedłem w panel sterowania i w centrum akcji był komunikat o wyłączonej usłudze Windows Defender, niestety nie wiem czy jest to to samo co to całe centrum zabezpieczeń systemu Windows którego nie mogłem włączyć, i znowuż tego też nie mogę, pojawia się komunikat z błędem 0x80070422. Wygenerowałem nowy log w OTL. Z góry dziękuję za pomoc. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nie do końca rozumiem twoją wypowiedź - czy Centrum zabezpieczeń działa czy nie? Infekcja została usunięta i centrum powinno działać. Windows Defender to nie jest to samo i on akurat może zostać wyłączony. To jest dość słaby program jeśli chodzi o ochronę. Lepiej zainstaluj jakiegoś darmowego antywirusa w zamian za to. Odnośnik do komentarza
MajkelTMB Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Faktycznie trochę zamieszałem Centrum zabezpieczeń działa, za co bardzo Ci dziękuję, mimo wszystko czy nie dało by się wyeliminować tego błędu z Windows Defender? ,,Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. (Kod błędu: 0x80070422)" - przy próbie włączenia dostaję taki komunikat. Z góry dziękuję. P.S. Problem rozwiązany, zastosowałem się do Twojej powyższej wskazówki, to jest: w services.msc ustwaiłem Windows Defender ustawiłem na Automatycznie (opóźnione uruchomienie), zatwierdziłem i działa. Dziękuję za wszystko jesteś mistrzem ;p Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 W takim razie w porządku. WD został wyłączony przez infekcję na tej samej zasadzie co centrum i po usunięciu infekcji nie ma prawa być problemów z uruchomieniem usługi. Tyle, że Windows Defender ma być chyba ustawione na Automatyczny bez opóźnionego uruchomienia. 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK To tyle, temat jako rozwiązany zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi