Ernii Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Witam. Mam problem, ostatnio bawiłem się w motywy na pólpit i znalazłem program Uxstyle core beta. Instalacja przebiegła bardzo gładko, niestety po restarcie mojego pc wszystkie pulpity otrzymały motyw windows 98 lub 2000. Gdy próbuje zmienić skórkę pojawia mi się komunikat: Zapobieganie wykonywania zadań" a pod spodem: System windows zamkną program" i pod tym napisem pokazuje mi w nazwie programu: "uruchamia DLL jako aplikacje" a pod spodem " Microsoft Corporation " . Prosze o pomoc, i z góry dziękuje. Mój PC to Win XP Home Edition Silver Pack 3 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Instalacja przebiegła bardzo gładko, niestety po restarcie mojego pc wszystkie pulpity otrzymały motyw windows 98 lub 2000. Objaw sugeruje, że UxStyle Core nie wykonuje prawidłowo patchowania pamięci uxtheme.dll. Zacznij od usunięcia UxStyle Core, zresetuj system, przestaw na domyślny styl Windows XP. . Odnośnik do komentarza
Ernii Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 niemoge usunąć tego programu... UxStyle powiadamia że moge włączać motywy niecyrtyfikowane a potem pokazuje mi że jest " błąd krytyczny instalacji" Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 1. Usuń program wg tych kroków: Zdeaktywuj komponenty zasadnicze. W programie Autoruns w karcie Services skasuj usługę UnsignedThemes + w karcie Drivers skasuj sterownik uxpatch. Zresetuj system. Uruchom ten diagnostyk MS: KLIK. Wybierz tryb auto i na liście komponentów wyszukaj wpis instalacyjny UxStyle Core do usunięcia. Skasuj z dysku te obiekty:C:\WINDOWS\UnsignedThemesSvc.exeC:\WINDOWS\system32\drivers\uxpatch.sys 2. Wejdź do ustawień kompozycji Windows i ustaw domyślny styl systemu. PS. Inny darmowy program działający w podobnej technice jak UxStyle Core (patch w pamięci) to Allure. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi