maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Witajcie drodzy forumowiecze:) Mam do was wielką prośbę, pomóżcie mi prosze, otóż mój problem jest taki, że gdy odpalam komputer wszystko okey, ale jak przyjdzie mi zalogować to jest masakra. Error-y nie error-y porażka jest. Ogólnie problem z bibliotekami .dll. Błędy typu zły obraz. Głównie biblioteki to wkscli.dll POWRPROF.dll NLAapi.dll Logi z OTL: http://www.wklej.org/id/768852/ http://www.wklej.org/id/768883/ Poszukuje explorer.exe 32 bit pod Windows 7, mam pusty czysty pulpit. Jeśli ktoś z was posiada, proszę o wstawke proszę!! Bardzo was proszę pomóżcie mi błagam!! Edytowane 7 Czerwca 2012 przez picasso Temat kroję i poprawiam, posty łączę, całość przenoszę. //picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Poszukuje explorer.exe 32 bit pod Windows 7, mam pusty czysty pulpit. 1. Hasło "czysty Pulpit": jest dużo powodów dla niemocy załadowania explorer.exe, niekoniecznie naruszenie tego pliku. 2. Po co szukasz pliku do zamiany, skoro system ma wbudowany mechanizm wymiany plików. Komenda sfc /scannow: KLIK. Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Używać tej komendy nie mogę nie wiem dlaczego wywala mi błąd. ODP 2: Prawdopodobnie ten bo Exlorera mi nie wyświetla w "Menadżer zdań" Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Używać tej komendy nie mogę nie wiem dlaczego wywala mi błąd Proszę jaśniej: jak wdrażasz komendę i jaki zwraca błąd? Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Program C:\Windows\system32\POWRPROF.dll nie jest przeznaczony do uruchamienia w systemie Windows albo zawiera błąd. Zainstaluje ponowanie program. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Logi nie wykazują tu żadnej infekcji i ten temat raczej tu nie pasuje. Zostanie przeniesiony do odpowiedniego działu systemowego. Tylko drobne sprawy do wykonania głównie usuwanie śmieci sponsoringowych. 1. Wejdź w panel usuwania programów i odinstaluj - Incredibar Toolbar on IE / Softonic toolbar on IE and Chrome / uTorrentControl2 Toolbar 2. Uruchom program AdwCleaner z opcji Delete 3. Kontrolnie do wglądu robisz nowy log z OTL (ekstras nie musisz pokazywać) Jeśli zaś chodzi o problem główny - Wykonaj komendę sfc /scannow i za pomocą kolejnej komendy przefiltruj log do wystąpień znaczników [sR]: KLIK. Zaprezentuj wynikowy log. Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 zrobiłbym to wszystko ale aktualnie nie mam pulpitu , nie mam jak wejść w panel sterowania napisałem temat wyżej Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Żaden problem - CTRL + ALT + DEL zakładka Procesy > Nowe zadanie > explorer.exe napisałem temat wyżej Tu nie wolno zakładać podwójnych tematów(!). Tamten pewnie zostanie usunięty lub doklejony tutaj. Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 własnie w procesach zadnego explorera nie mam Wyskakuje mi to Program C:\Windows\system32\POWRPROF.dll nie jest przeznaczony do uruchamienia w systemie Windows albo zawiera błąd. Zainstaluje ponowanie program. a przy procesie pisze , Explorer - Zły obraz Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Nie zauważyłam, że założyłeś dwa tematy. Sklejam, czyszczę z nadwyżki. własnie w procesach zadnego explorera nie mam Oczywiście, że nie ma (odpowiednik czystego Pulpitu), dostałeś polecenie ręcznego uruchomienia pliku C:\Windows\explorer.exe przez Menedżer zadań. Ale to nie będzie działać. W związku z tym, że są tu błędy "Zły obraz" należy przeprowadzić walidację plików systemowych: Program C:\Windows\system32\POWRPROF.dll nie jest przeznaczony do uruchamienia w systemie Windows albo zawiera błąd. Zainstaluje ponowanie program. Komendę SFC można uruchomić bez załadowanego Windows z poziomu WinRE. F8 przy starcie komputera > Napraw komputer > Wiersz polecenia > wklep: sfc /scannow /offbootdir=X:\ /offwindir=X:\windows Gdzie X to litera dysku z plikami rozruchowymi i Windows. . Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wyskakuje mi to samo;/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wyskakuje mi to samo;/ Natomiast ja wątpię, czy wykonałeś moje polecenie prawidłowo. To dziwne, by to samo było zwracane z poziomu środowiska zewnętrznego (Windows nie jest załadowany). Proszę mi opisać jak startujesz do środowiska WinRE. . Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 ta usługa naprawacza nie może zostać włączona Uruchamiam ponowanie Komputer , F8, Naprawa Systemu , wchodzę w swój użytkownik, klikam Wiersz poleceń wpisuje to jak wyżej i własnie to mi wyskakuje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Czy posiadasz płytę instalacyjną DVD Windows 7? Jeśli nie, to możesz z linka opisowego WinRE, który podałam, ze spoilera pobrać obraz ISO z WinRE, wypalić na płytce, zbootować z płyty do modułu Napraw komputer > Wiersz polecenia > ponowić komendę. Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 tylko że ja mam takiego małego pecha co do botowania , nie jestem wstanie wybotowac zadnej płyty ponieważ karte główna mam dość starą z acera i nie ma mozliwości botowania Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Skoro nie jesteś w stanie wykonać polecenia SFC w żaden sposób, to klaruje się ręczna podmiana uszkodzonych bibliotek, przynajmniej tych pokazanych tu na błędach, by odblokować ogólne sfc. Na początek szukanie w systemie prawidłowych kopii do zamiany. Przez Menedżer zadań uruchom OTL, wszystkie opcje ustaw na Brak + Żadne, w oknie Własne opcje skanowania / skrypt wpisz: /md5start nlaapi.dll powrprof.dll wkscli.dll /md5stop Klik w Skanuj. Przedstaw wynikowy log. . Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Proszę http://www.wklej.org/id/768988/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wszystkie wystąpienia tych plików kompletnie uszkodzone, są zerobajtowe. 1. Utwórz ręcznie katalog C:\TMP. W związku z tym, że nie działa eksplorator, posłuż się linią komend. W menedżerze zadań kliknij w opcję "Pokaż procesy wszystkich użytkowników", co podniesie uprawnienia. Z menu Plik > Nowe zadanie > cmd i zaznacz "Utwórz to zadanie z uprawnieniami administracyjnymi". Uruchomi się linia komend i wklep komendę mkdir C:\TMP 2. Przesyłam paczkę plików zgodnych z wersją komponentów widzialnych w skanie OTL: KLIK. Pliki te wypakuj do katalogu C:\TMP. Muszą w nim leżeć bezpośrednio a nie w podfolderach, gdyż ta ścieżka zostanie użyta w skrypcie zamiany. 3. Pobierz narzędzie FRST i umieść na pendrive. Przez Menedżer zadań otwórz Notatnik i wklej w nim: CMD: copy /y C:\TMP\nlaapi.dll C:\Windows\System32\nlaapi.dll CMD: copy /y C:\TMP\nlaapi.dll C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-nlasvc_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_675c4bea6c3ddad6\nlaapi.dll CMD: copy /y C:\TMP\powrprof.dll C:\Windows\System32\powrprof.dll CMD: copy /y C:\TMP\powrprof.dll C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-userpowermanagement_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_a2eff4845e2bf4e2\powrprof.dll CMD: copy /y C:\TMP\wkscli.dll C:\Windows\System32\wkscli.dll CMD: copy /y C:\TMP\wkscli.dll C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-w..ationservice-netapi_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_7551acde1684d54d\wkscli.dll Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt na pendrive obok narzędzia FRST. 4. F8 przy starcie komputera > Napraw komputer > Wiersz polecenia > uruchom zgodnie z opisem narzędzie FRST i wybierz w nim opcję Fix. Na pendrive powstanie plik fixlog.txt. 5. Startujesz do Windows. Podaj wyniki czy załadował się Pulpit oraz przedstaw log fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 nie wiem czy to to http://wklej.org/id/768996/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 To, tylko że narzędzie nie zostało uruchomione z poziomu WinRE (!), log tak stwierdza: ATTENTION: THE TOOL IS NOT RUN FROM RECOVERY ENVIRONMENT AND WILL NOT FUNCTION PROPERLY. Oczywiście zamiana plików się nie wykonała ("Odmowa dostępu"), bo są blokady uprawnień. Dlatego narzędzie FRST miało zostać uruchomione przez F8 > Napraw komputer > Wiersz polecenia, a nie spod Windows. Opisz mi co Ty właściwie robisz w tym F8, jak wyglądają ekrany. . Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 mozesz mi powiedzieć jak moge włączyć program przez F8.Aktualnie pendrive nie mam ale mam czystą karte pamięci która leci w telefonie przez Kabel USB , czy może być? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tu nie chodzi o typ nośnika, tylko fakt że wg FRST narzędzie zostało uruchomione spod Windows a nie spod środowiska odzyskiwania systemu (Windows w ogóle nie jest załadowany). Czy na pewno po wywołaniu przycisku F8 widzisz ekrany jak z opisu: KLIK? Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 widze tak , wybor jezyka i potem odrazu wybor naprawiania komputera Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Nie rozumiem skąd ta rozbieżność. FRST twierdzi, że nie jest uruchomiony spod WinRE i wyniki zwrotne ze skryptu to potwierdzają (błędy "Odmowa dostępu"). Zmiana metody: 1. Uruchom BlitzBlank i w karcie Script wklej (zauważ że to inna składnia niż poprzednio, bo inne narzędzie skryptowe): CopyFile: C:\TMP\nlaapi.dll C:\Windows\System32\nlaapi.dll C:\TMP\nlaapi.dll C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-nlasvc_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_675c4bea6c3ddad6\nlaapi.dll C:\TMP\powrprof.dll C:\Windows\System32\powrprof.dll C:\TMP\powrprof.dll C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-userpowermanagement_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_a2eff4845e2bf4e2\powrprof.dll C:\TMP\wkscli.dll C:\Windows\System32\wkscli.dll C:\TMP\wkscli.dll C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-w..ationservice-netapi_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_7551acde1684d54d\wkscli.dll Klik w Execute Now. Zatwierdź restart komputera. Przed ekranem z logo Windows powinien pojawić się ekran z działaniami BlitzBlank. Finalnie BlitzBlank wygeneruje na dysku C log. 2. Przedstaw ów log, wypowiedz się wyraźnie czy jest jakaś poprawa z ładowaniem Pulpitu. . Odnośnik do komentarza
maly1569 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 wszystko ładnie , wcisnołem wszystko w tym BlitzBlank , pokazał się log na starcie sytemu.Oto log http://wklej.org/id/769160/ . A co do pulpitu żadnej zmiany nie ma Jakaś rada? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi