SlaskiRojber Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam Mam internet 16MB a pliki z internetu np: z aqq, thunderbird, mozilla pobierane są z prędkością maks 400kb. Na torrentach śmiga wszystko ak jak powinno. W czym problem ? Strony mają ograniczenia szybkości downloadu ? Firefox 13 i GoogleChrome 19, Windows 7 64bit Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Co podaje http://speedtest.pl? Jaką masz prędkość, jak ciągniesz przez przeglądarkę to: ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/distributions/knoppix/ADRIANE-KNOPPIX_V6.7.0CD-2011-08-01-EN.iso Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 @DawidS28 Ładna rura ten susite ja mam 200/100 Mbit/s łącze (tak to nie ściema) to wysyca moją kartę 100Mbit/s w latopie Musze sprawdzić jak na gigabitowej pójdzie ) @SlaskiRojber nie przejmuj się tak to bywa, To że ty masz 16Mbit/s to nie znaczy że w danej chwili serwer z którego pobierasz da ci tyle samo. Sprawdź to co napisal Dawid. Odnośnik do komentarza
SlaskiRojber Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Speedtest pokazuje 22MB, ściąga się ten plik 2,2MB/s czyli jest ok Ździwiłem się bo akurat ściągałem te 3 rzeczy (aqq, thunderbird, firefox) i woooolno sie ściągało. Dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza
SlaskiRojber Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 mozilla.org/pl/firefox/fx mozilla.org/pl/thunderbird aqqnews.pl dobreprogramy.pl Z tych przykładowych linkow leci max 400kb :/ Log OTL: - Extras -> link lub link - OTL -> link lub link Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 W logach nic podejrzanego. Spróbuj na próbę odinstalować Avasta. Skłaniam się jednak ku wersji, że to wina ograniczonej przepustowości serwerów, z których pobierasz pliki. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Dokładnie ja też tak mam że ciągnie 200kbit/s z dobrychprogramów. Naprawdę nie ma się czym przejmować. A Knopixa z linka wyżej na Gigabitowe karcie ciągnie 14,5 MB/s @Edyta daj linka do tego co się słabo ciągnie sprawdzimy Edytowane 9 Czerwca 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
SlaskiRojber Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Wolałbym Dawid niż Edyta... Masz linki wyżej Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 A Knopixa z linka wyżej na Gigabitowe karcie ciągnie 14,5 MB/s 14,5 MB/s = 116 Mb/s. Nieźle. Wolałbym Dawid niż Edyta... Edyta = Edycja Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Thunderbird ~1MB/s AQQ ~1,4 MB/s @Dawid No rure mam ostrą wedle dostawcy jest 250/125 --> http://wtvk.pl/wtvk/internet Jak jesteś w ich zasięgu w Poznaniu to polecam ) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 50 PLN za 250/125 Mb/s. Co?! Jak jesteś w ich zasięgu w Poznaniu to polecam "Niestety", Kraków. Odnośnik do komentarza
SlaskiRojber Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 50Zł za taki speed ? Skubani... Edyta = Edycja Acha Wracając do tematu. Piotrek skoro ma tak szybką sieć, a pobiera "tylko" (dla niego) 1MB/s/1,4MB/s to czyli wskazuje na ograniczenie jakieś czy coś ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nie po prostu ograniczenia po stronie serwera ) Oprócz ceny dodaj stabilność łącza i praktycznie brak outagu (chyba że prąd wyłączą ). Odnośnik do komentarza
SlaskiRojber Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Acha, ok. Głupie ograniczenia wrrr. Taki EOT ... chyba zaraz kabel od nich podłącze aż do mnie. Po miesiącu się zwróci z namiastką Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Głupie nie głupie taki life pamiętaj że rura od serwera jest ograniczona a i nie ty jesteś jedynym userem który coś ściąga w danej chwili . To trochę tak jak z korkami na ulicach @Edyta Jak jesteś w ich okolicach to polecam ) tylko trochę sie czeka na podłączenie jak ja składałem wniosek to było 40dni. (gdzieś po 2-3 tygodniach zjawili się monetrzy i pociągli kabel RJ-45 ) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi